Sovande skönhet

2013-03-31 12:48:15 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


Älskade lilla hjärtat ligger denna förmiddag i sängen och sover.. Härligt att ha den lilla ensamma tiden där man bara kan andas ut och göra något man vill. Idag blir det kalas för lilla Simon som fyller hela 6 år idag. Hurra hurra hurra.. Så smulan och mamma matchar varandra lite grann denna söndag :)


Söndag

2013-03-31 11:49:38 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Smulbebisen har ännu en dag suttit på golvet och försökt sig på att krypa. Ibland får hon rätt på benen och många gånger inte. Men det känns som det kommer när som helst. Efter massor med bus och stoj så var det dags för ett härligt skönt bad så man är ren och fin för kalas time lite senare idag :)

Provade den super söta morgonrocken som hon fick av mig och hennes pappa i påskpresent. Visst den är väldigt stor, men vad gör det? Mysigt att ha och värma sig i efter badet.
 
Busig tjej som stulit mammas glasögon :)
Tack mamma & pappa för min fina mysiga morgonrock. Jag älskar er <3

Vilken duktig tjej

2013-03-31 10:38:58 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Melody har provat länge med att försöka att dricka själv men hon har aldrig förstått hur hon ska få upp flaskan så att drickan kommer ut. Idag lossnade allt och nu kan hon dricka själv. Man blir så stolt och det är en otrolig känsla att få vara med och se sin dotters framsteg. Jag är så glad att man får vara med om detta dagligen. Tiden nu får man aldrig tillbaka. Melody du gör mig stolt och jag älskar dig mest <3


Det går bara man vill tillslut

2013-03-30 15:50:59 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna dagen har varit väldigt svår startad för mig. Jag är verkligen jätte trött och ögonen svider och huvudvärken bärnner så trött jag är. Kvällen och natten till idag har varit rena rama mardrömen och att igår morse fått gått upp vid tjugo över fem va iheller ingen höjdare. Men vi har haft en lugn och fin dag idag har man en dotter som har varit på ett strålande humör. Hon håller på att lära sig det där med att krypa, drar sig fram så gott hon kan och kan nu från sittande komma ner på magen. Innan gick det inte sådär bra med det ena benet som aldrig visste vart det skulle ta vägen, men idag går det super..

Denna eftermiddag har Melody också fårr öppna påskägget från mig. Men ännu en gång va det mer spännande att få själva ägget än sakerna som är inåti..
 
Wiiie, jag fick ännu en gång ett ägg. Så spännande och roligt!
Här ska min fina Nemo fisk ligga
Titta mamma, här ligger den väl fint
Wilma önskar en glad påsk och tittar på vad Smulis fick i sitt ägg
Detta låg i mitt ägg idag :)
Tack mammi

Påskafton

2013-03-30 15:36:42 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Glad påsk på er allihopa ännu en gång!
Melody har idag tidigt i morse fått öppna påskägget från mormor och morfar. Så fort mormor visade henne ägget började hon hoppa och fladdra med armarna av lycka. Det såg så spännande ut med att få ett färg glatt och mycket saker att titta på. Hon brydde sig mer om sitt ägg än sakerna i det. HAHA!
Ojsan, vad spännande detta var..
Hum.. är detta verkligen till mig? :)
Wiiie, jag fick en bläckfisk
Tack finaste mormor & morfar för mina fina saker i ägget.
 
 

Upp och stå

2013-03-29 14:51:07 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «



Påsk lunch

2013-03-29 12:51:17 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Nu åker jag och Melody iväg till påsk lunch med våra nära och kära i några timmar. Ska bli spännande att se vad som bjuds och ska bli roligt att få träffa lilla mini släkten :)


Glad Påsk

2013-03-29 09:51:53 Foto & Bild
» Kommentarer(2) «


Världens finaste påsk kärring önskar er alla en glad påsk
 
 

Tröttare än någonsin

2013-03-29 05:49:27 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Morgonen blir tidigare och tidigare när man måste dra sig upp gör en liten tjej inte ska sova mer. Tjugo över fem va det inte kul att ligga där i sängen. Pigg och vaken va det dags tyckte Melody att gå upp idag. Det har varit ett himla springande upp och ner upp och ner denna natt, hemsk natt med andra ord! Så trött så sliten känns som jag snart kommer falla ihopa på marken. Hoppas hon kommer vara på ett bra humör annars faller jag nog!


Ikea frukost

2013-03-28 10:18:59 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Jag hade absolut ingen aning om att IKEA öppnade tio men det visste tydligen Jessica men tyckte vi skulle sitta i bilen och vänta en stund innan vi gick in till restaurangen och äta en god frukost. Melody och Leo sitter just nu tillsammans och har hur trevligt som helst <3


Härligt som bara den

2013-03-28 07:12:25 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Stolt och glad mamma ligger just nu här i sängen och myser tillsammans med sin underbara dotter. Ännu en super natt och jag hoppas det verkligen förblir såhär.. Hon har sovit hela natten utan mat bara en gång jag fått gå upp för att ge nappen annars har hon sovit :) Smulan är just nu jätte busig och vi ska snart dra oss upp för att göra oss klara för dagens händelser. Jessica kommer och hämtar hos innan nio sedan blir det Ikea för oss.


Innan tuppen har gått upp

2013-03-27 09:26:56 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Melody har i två nätter sovit hela natten och bara vaknat då hon velat ha nappen två gg om natten men somnat om med en gång. Hon sover till och med i sin egna säng och det är ett stort plus. Hoppas detta håller i sig om nätterna då hon har fått för sig att stiga upp vid halv sex på morgonen..


7 månaders verk

2013-03-27 07:18:19 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


När Melody fyllde sju månader, så ville jag att hon skulle få göra sina alldra första tavlor. Och nu till påsken så har vi gett bort massor med fina tavlor till nära och kära. Hennes allra första hon gjorde sparade vi såklart själv. Men jag är STOLT jag är tårögd av glädje. Hon är så otroligt duktig och tavlorna blev så otroligt fina <3
 
2013-03-05
Absolut FÖRSTA konstverket som Melody har skapat
Hennes andra konstverk fick hennes pappa såklart
Mormor & Morfar fick också ett av konstverken
Farmor fick även en super fin tavla
Även hennes Gudmor fick en av konstverken som Smulis har skapat

Detta va väldigt roligt att göra tillsammans med Smulis. Hon var super duktig och satt verkligen och kladdade på tavlorna och naturligtvis på sig själv. Färgen är giftfri och jag stod vid hennes sida hela tiden och släppte inte blicken. Hon klarade av att måla alla fem pån en gång, men den sjätte fick jag ta dagen efter som hennes gammelfarmor & farfar fick Men vi säger gammelmormor och gammelmorfar "Melodys pappas mormor och morfar" Jag glömde naturligtvis att ta en bild på denna, men den blev minst lika fin som alla dom andra såklart :)

Hundens bästa vän

2013-03-27 07:06:09 Zakimbo
» Kommentarer(0) «


Zakimbo har verkligen saknat sin "pappa" och igår när han fick träffa pappa sin så märkte man hur glad han blev. Han låg där i hans famn och tog emot all kärlek som han inte fått på väldigt lång tid, då dom inte träffats. Men att se Zakimbo så glad gör mig varm i hjärtat. Sedan vi skildes åt så har man märkt på Zakimbo att han inte varit som innan, så det är skönt att se igår hans gamla Zakimbo sätt att vara..
 
Zakimbo & Pappa Myser

Underbart fin dag

2013-03-26 22:04:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Jag har haft en helt fantastisk födelsedag idag och detta vill jag verkligen tacka mina nära och kära för. Jessica, Andreas bjöd idag på min älsklings rätt Tacos och Melodys pappa kom med en helt fantastisk tårta. Vi hade hur trevligt och mysigt som helst allihopa och jag fick super fina presenter. Av Melodys pappa, Melody och Zakimbo fick jag en Zakimbo-tavla som jag har velat ha väldigt länge. Jag blev verkligen rörd och super glad för den underbara tavlan att jag blev helt glansig i ögonen, det var som pricken över i:et om man säger så. Av Jessica, Andreas, Oliver & Leo fick jag två linnen och ett par as coola hjärtsolglasögon. Kommer bli snyggast på stan haha :)

Som sagt ett STORT tack till alla er som verkligen hade planerat min födelsedag så bra. Tack tack tack :)

Av mamma och pappa så har jag fått kläder och kommer att få mer men inte hittat mer än två par byxor. Men mer kommer det att hittas någon gång i tiden. Äntligen ska man få lite mer nytt i garderoben. Behövs verkligen då man inte har några kläder att sätta på sig mer.. Tack finaste mamma och pappa!

Sedan när jag kom hem ikväll så hittade jag ett brev från min älskade brors son Elias. Han hade ritat en jätte fin teckning och gjort ett superfint armband till mig. Snacka om att man blir rörd när barn lägger ner så mycket tid till att göra något fint till en. :)

Och som sagt och som alla andra år köper jag mig själv också presenter. Denna gången blev det underkläder som jag behövde och eftersom det är svårt att andra ska köpa det så får man ju göra det själv. Så tio par strumpor tre på string och en bh.. Tycker alltid det är så tråkigt att köpa just underkläder. provar hundratals BH men ingen passar och det är så otroligt tråkigt och jobbigt. Strumpor är ju det mest tråkigaste att köpa haha men man måste ju ha det!
 
 
Från mina fina barn och deras pappa :)
Tårtan va så fin och god :)
Från Jessica & Familjen :)
Från mamma & pappa :)
Från min älskade Elias, fan vad jag älskar dig <3
Från mig själv, till mig själv
 

Vinkar

2013-03-26 10:05:39 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Melody och jag har övat en tid tillbaka med att vinka. För en vecka sedan lärde hon sig detta helt. Och vinkar när man säger att Melody kan du vinka till mamma. Hihi alltid så roligt när barn lär sig något som man lärt dom. Man blir så rörd och stolt i hjärtat. Tänk lilla tjejen som bara är sju månader men så jäkla duktig. Älskar dig så mycket Melody!
 

Varför blev det nu såhär?

2013-03-26 09:41:08 Känslor & Tankar
» Kommentarer(0) «


 

Jag såg dig idag, jag måste säga att du var dig lik
Bara ett ögonkast i regnet bland all trafik
Jag ville säga någonting, bara hålla dig kvar en minut
Och jag stod där vi kanten, igen redo att kasta mig ut
Och det finns inga andra chanser här
Fäll upp kragen och fortsätt gå
Du vet att vissa människor aldrig borde skiljas åt

Det har inte gått en dag sen du försvann
Utan att jag tänkt på dig, hur det blev, och hur det var
Det har inte gått en dag utan att vi pratar
fast det bara är jag som är här
Jag har ännu inte gått en dag

Jag ville aldrig vara den som höll dig tillbaks
Det fanns nån annan person med ett löfte om ett liv du vill ha
Och jag är inte bitter min vän jag önskar dig all lycka som finns
En dag så är vi bara en historia bland andra man minns
Jag går bland våra minnen där månader blir till år
Ibland får man plocka upp bitarna och bara fortsätta gå

Det har inte gått en dag sen du försvann
Utan att jag tänkt på dig, hur det blev, och hur det var
Det har inte gått en dag utan att vi pratar
som om du kunde ge mig svar
Jag har ännu inte gått en dag

Vissa dagar känns allt som vanligt det känns som länge sen
Men en film en sång på radion så kommer allt igen

Det har inte gått en dag sen du försvann
Utan att jag tänkt på dig, hur det blev, och hur det var
Det har inte gått en dag utan att vi pratar
fast det bara är jag som är här
Det har ännu inte gått en dag


Mamma & Melody

2013-03-26 08:59:32 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


finns inga ord i hela världen som kan beskriva min kärlek till dig
tänk på min 24 års dag fick jag fira tillsammans med min dotter

24 år har redan nu gått

2013-03-26 08:19:07 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(3) «


Redan 26 mars är kommen och idag fyller jag 24 hela år. Var tar min tid vägen? Känns inte så länge sedan man var liten och var ute på gården och lekte med alla kompisar, när man hittade på bus och sprang sedan snabbt som en höna hade skitit. Idag är man en vuxen kvinna med stora ansvar. Jag har en underbar dotter på snart åtta månader. Herregud kan inte förstå det riktigt! Men grattis till mig, nu ska jag fira min dag tillsammans med mina nära och kära <3


Salong Orkidé

2013-03-25 19:24:24 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Nu har jag varit iväg denna kväll hos Gina som har fixat mina naglar. Lite måndags lyx måste man få unna sig en gång i månaden! Nu är naglarna fina igen och jag kan inte mer än älska det :)


Full fart fram

2013-03-25 17:22:08 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Melody hade sovit över hos sin pappa igår till idag. Så imorse körde jag hem där med lite påskägg och påskpresenter från mig och Melody och Zakimbo :) sedan åkte vi alla iväg till stan för att fixa med lite saker så jag slapp att bära Melody i bilbarnstolen, sparade jag ryggen iaf. Sedan körde vi hem pappa och jag och Melody körde hem igen för att ställa bilen och hoppade in i Jessicas istället, bättre köra en än två. Melody och jag mötte upp farmor också för att byta påskägg och presenter med varandra så idag öppnade Melody sina påskpresenter från farmor och jag öppnade mitt paket eftersom jag fyller år imorgon :) tusen tusen tack för allting super tacksam och nöjd!


Melody Smulan Elina

2013-03-23 17:10:46 Känslor & Tankar
» Kommentarer(4) «


Namnet Smulan blev det då hon va pytte liten i magen. Jag tyckte hon va en liten Smula som låg där inne och simmade runt i magen. Under hela graviditeten så hette hon Smulan och då kom vi överrens om att det namnet skulle hon få som sitt andra namn. Man va ju så van vid att säga det och än idag så säger man Smulan till henne. Detta kommer förbli hennes smeknamn som vi kommer att ha till henne.

Att välja ett tilltalsnamn var lättare sagt än gjort. Där var vi inte alls överrens för fem öre. Man gick igenom alla ovanliga namn som fanns, men inget namn som vi båda gillade. Jag älskar Disney filmer och jag tycker där kan finnas så fina namn och en dag kollade jag på Ariel 2 där fann jag det prefekta namnet till våran dotter. Ariels lilla flicka heter nämligen Melody och det klingade ju så underbart i munnen. Men att berätta för Melodys pappa va en annan sak, jag visste jag INTE kunde säga att det kommer från en Disney film för då hade han ALDRIG velat att vårt barn skulle heta just Melody. Hihi men en dag frågade jag honom vad han tyckte om namnet Melody "då vi ville hon skulle ha ett ovanligt namn från utlandet" Melodys pappa sa med en gång att han gillade det, men han ville nog suga på den karamellen ett tag. Det gick väl en vecka och vi hade sagt namnet flera gånger och tillslut så blev det namnet som vår lilla Smula i magen skulle få. Vi hade inget annat namn utan det var bara MELODY som gällde. När lilla Smulis kom ut så såg man med en gång att det namnet vi hade valt till henne passade som handen i handsken..
 
Idag vet Melodys pappa var våran finaste ägodels namn kommer ifrån :)
 
 

Lördagens fynd

2013-03-23 16:59:36 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Såklart hittade man lite olika saker på Loppisen. Men denna gången har jag köpt saker som hon kan ha när hon blir lite äldre. För just nu har hon så mycket leksaker som hon kan ha till sin ålder. Kläder tittade jag inte alls på idag då jag kände att jag inte orkade stå och rota och trängas bland alla. Denna loppisen var mycket dyrare än vad alla andra loppisar som man har gått på. Vissa kunde man inte ens pruta hos och då tycker jag att dom kan stå där och inte få det sålt...
 
Ariel Barbie
Mega Block i Ariel
Ariel & prinsen
Efterlängtade My Little Ponny som jag har letat efter dom hästarna på loppisar.
Odjuret

Härlig loppis lördag

2013-03-23 09:22:03 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Underbart väder men tyvärr är det kallt och snö. Det känns så konstigt för på Tisdag är det min födelsedag och då är det för fan alltid vår och inte vinter.. Men denna dagen bjuder på lite loppis utanför Malmö tillsammans med Jessica och hennes familj.. Hoppas man kommer över massa fynd och hittar det man söker efter. En härlig lördags morgon med andra ord fast jag gick upp vid sex tiden då en liten tjej inte ville sova mer :) ibland är livet mer än underbart!


Trevligt en Fredag

2013-03-22 22:16:24 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Idag har Gnällody och jag varit på middag hemma hos familjen Kjellsson/Andersson. Det blev Tacos för hela slanten och vilken tur att man älskar den maträtten, jummy jummy. Men naturligtvis så äter jag alltid för mycket redan vid halva är jag äckligt mätt men ändå ska man alltid trycka ner lite extra haha.

Melody börjar komma allt mer närmre Leo i utvecklingen, många gånger kan dom ha den där speciella kontakten där dom leker på sitt lilla vis. det skilljer sig fyra månader mellan dom och om något år kommer man inte ens se skillnad på dom där fyra månaderna..

Jag vet inte vad det är just nu med Gnällody för det är väldigt mycket skrik och gaphalssjukan som hon har från morgon till kväll. Det är mycket "mamma bär mig" eller så ska hon skrika tills jag tar upp henne i famnen. Men nu ligger hon och sover sött här brevid mig och hoppas på att hon kommer sova gott denna natten :)
 
Leo kan gå, men det kan inte Melody
Underbart söta :)

Före och efter

2013-03-22 13:50:17 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Innan man blev gravid så hade jag absolut inga problem med att skapa en snygg kropp med hjälp av bättre kost och träning. Men efter förlossningen har det varit tuffare och svårare än vad jag någonsin hade trott. Det tog långt om länge innan jag ens började skärpa mig och ta tag om det här godis och alla kakor som trycktes in varje dag. En dag fick jag nog och började med att ta bort allt skräp och ha en dag i veckan där jag kunde få unna mig det där extra. Middagen frukost är samma som innan äter ingen speciell kost för det hade jag inte också klarat av. Man får ta en sak i taget annars ger man upp bara. Sedan har jag ju tränat nu ett tag, men på grund av sjukdomar har träningen inte funnits på kartan i två veckor mer än små små övningar dagligen. Istället för att stirra sig blind på vågen så har jag tagit före och efter bilder då jag känt att nu har jag nog gått ner lite till. Här har ni några bilder på hur det har och ser ut just nu. Lite skillnad är det allt men det finns så mycket kvar att få iväg. Kämpa vidare och inte ge upp! Det tog nio månader att gå upp och det tar också nio månader att få kroppen i samma bruk igen.


Övning ger färdighet

2013-03-22 08:25:25 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Melody försöker sig på att ta sig fram helt själv utan att mamma bär på henne. Men hon förstår inte riktigt hur hon ska göra med sitt andra ben. Och lägger man henne på magen så vill hon kråla sig fram men det går inte så bra haha. Rulla fram det går men inte så roligt i längden.. Övar man lite varje dag kanske det en dag går som man vill hihi :)


Skrik gnäll och släng iväg

2013-03-22 08:05:11 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Natten har varit rätt så jobbig då jag har haft en sån mensvärk och ett litet skrikit barn som inte velat finna ro. Vid sex tiden tänkte Melody att hon skulle gå upp. Så det var bara till att klä på sig och dra sig upp ur sängen. Nu har lilla Smulan ätit en god frukost och sitter här och skriker och kastar saker omkring sig.. Så skönt att det var falskt alarm igår, jag har bara varit övertrött och ätit för mkt mat hel enkelt. Så jag är frisk och kry och det är jag väldigt tacksam över :)


Vila

2013-03-21 21:13:46 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Äntligen sover lilla Melody nu ska denna mamma göra sig färdig för sängen också. Hoppas på att man vaknar upp frisk imorgon! Men hur natten kommer bli känns som just nu kommer bli en mardröm. Alltid kan vi hoppas på att man kommer sova gott!


Tredje gången gilt?!

2013-03-21 17:19:18 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Fan fan fan!!! Jag orkar inte en omgång till av kräksjukan. Har ju redan haft den två gånger men nu har detta drabbat mig tre. Jag skrev innan att jag helt plötsligt blev trött ja denna trötthet blev till att jag spydde ner toan. Nu ligger jag i sängen en stund och orkar fan inte mer. Melody vaknade nyss och ska snart underhålla henne och försöka att bita ihopa. Min kropp är svag och den är svagare än någonsin. Hemska vinterkräksjuka snälla försvinn!


trött som ett as

2013-03-21 14:25:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Från massor med bus och lek på golvet så blev jag helt plötsligt så trött att ögonen började falla ner och ett stort illamående kom krypandes pågrund av tröttheten. Det är inte likt mig att detta sker så jag reste mig upp istället så jag inte somnade där på golvet.. Melody springer just nu runt i sin gåstol och jagar blommor och hundar haha, så jag själv kan bara andas ut i fem minuter innan jag faller ihopa..
 
 
 
 

Morgontimmen

2013-03-21 08:14:28 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


En morgonpigg bebis hade man idag. Så det var bara att gilla läget hur trött man än va. Men så fort jag reser mig upp blir jag alltid super pigg så det är väldigt skönt. Melody och jag har ätit en god frukost och suttit vid bordet och lekt med hennes leksaker.. Som alla här inne vet så älskar Melody gröt och nu har jag hittat ännu en gröt som har blivit favoriten här hemma. Smakar man på det så är det super gott enligt mig själv, annars har jag väldigt svårt med barnmat överhuvudtaget. Tycker allt smakar blä, men gröten är super god och det är ju bra!


Påskpyssel

2013-03-20 23:25:58 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Lilla älskade Smulbebisen har idag fått göra sitt alldeles första Påskpyssel. Jag har varit iväg och köpt lite påskägg som man ska måla på och naturligtvis fingerfärg som inte är giftig och som går bort på ett kick. Hon är må vara sju månader och femton dagar gammal, men gud vilken duktig tös man har. Jag doppade hennes händer och höll upp äggen i snörena sedan va det bara att kladda som man ville. Fick göra en paus mellan gångerna då hon målade en massa ägg och blev rätt så less på det efter ett tag. Men gud vilket fint resultat det blev tillslut! En stolt mamma och en mycket nöjd tös <3
 
En mycket nöjd och stolt tös efter sitt fina pyssel
Massa fina färgade ägg gjort av Smulan 2013.03.20

Melody & Moffa

2013-03-20 22:59:43 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Melody busar tillsammans med sin Moffa

converse baby

2013-03-20 22:04:15 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


För en månad sedan köpte jag super söta converse till Melody eftersom det var en super REA på NELLY. När dom väl kom hem i brevlådan, tittade jag på dom och tänkte OJ! Visste inte att under 20 i skor va så stora haha. Jag tänkte mer att strumpor och skor va samma sorts storlek, men där hade jag ju helt fel för mig. Kommer dröja långt om länge innan lilla Smulis kan använda sina super tuffa skor.
 
Sockersöta Converse

God natt min skatt

2013-03-20 21:41:35 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Nu har Melody och jag haft en super kanon dag tillsammans. Äntligen ligger hon här bredvid mig och håller handen. Det har varit ett stort tomrum när hon varit dom här dagarna hos sin pappa, men nu äntligen är min puzzelbit där den ska vara igen.. Godnatt Melody sov sött!


Lilla älskade är hemma igen

2013-03-20 16:22:18 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Vid åtta tiden imorse ringde mobilen och jag for upp ur sängen för att se vem det va. Utan linser tidigt på morgonen ser jag typ ingenting, men såg tillslut bilden på Melody och hennes pappa så svarade. Då hade Billy börjat må dåligt och ville jag skulle komma för att hämta henne. På med kläder och iväg med en gång för att hämta hem lilla älsklingen. Äntligen fick man se henne igen den lycka och glädjen är enorm och går inte att beskriva. Nu har mamma och Melody haft en mysig heldag tillsammans och fler timmar finns kvar på dygnet att umgås <3


Kolmården

2013-03-19 08:58:58 Känslor & Tankar
» Kommentarer(0) «


Vi va allihopa där, mamma pappa och Melody. Vi hade gjort med oss en massa god mat som vi skulle ha i bilen påväg upp till Kolmården. Det va en fin dag, solen sken och det var varmt ute. Nu skulle vi åka fler mil och ha det hur härligt som helst hela dagen lång som en riktig familj, vi va på glatt humör och allting va hur bra som helst. Smulan va så duktig med att åka bil i så många timmar men förstås med en massa pauser såklart. Men allt rullade på som vi hade planerat och tillslut va vi framme till vårt mål. När vi kom in på Kolmården va det dags att gå där inne och njuta av alla fina djur som fanns där. Melody är liten, men hon tittade och skrattade åt dom fina djuren. Tänk vi gick där som en riktig familj som vi va och allting va precis som det skulle vara. Va detta för bra för att vara sant? Ja det fick man veta då man vaknade upp, detta va inte sant! Det va en dröm, men fy i helvete så verklig den kändes! Dags att gå upp och känna på att man lever i sin vanliga värld.


Börjar gälla idag

2013-03-18 09:23:11 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Godmorgon!
Idag har Melody och jag varit uppe sedan tidig timme. Idag kommer schemat att börja gälla för Melody, hur hon ska få träffa sin pappa och mamma. Usch ryser i hela kroppen och ont i magen har jag också för att veta att jag inte kommer att få träffa min älskade från onsdag kväll.. Nu är det pappas tid att ha älskade Melody och dom kommer ha det så mysigt och busigt tillsammans..

Så denna morgon har jag och Melody myst extra mycket tillsammans.
 
Mamma älskar dig så mycket
Det vet jag att pappa också gör
Mamma kommer att sakna dig så mycket älskling
Puss
Kärleken är stor

Fullfart Framåt

2013-03-17 22:17:12 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Lilla älsklingen blir allt bättre och bättre på att ta sig framåt i sin gåstol. Ibland går det verkligen undan och ibland tar hon det lugnt. Men hon tycker det är super kul när hon väl har fått syn på en sak och vips så springer hon till den, men blir väldigt arg då hon inte når det hon vill ha..
 

Inredning av en etta

2013-03-17 21:08:07 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Det ska bli så otroligt roligt att göra om i lägenheten från grund och botten. Nya tapeter ska upp i köket och på luckorna som idag ser förjävliga ut. Men det här med att finna dom rätta tapeterna är inte alltid det lättaste. Så imorgon ska jag ge mig ut på jakt och hoppas finnas något bra till lägenheten. Sen kommer jag även behöva finna snygga till vardagsrum / sovrum.. Denna ljuvliga kväll har jag kikat lite på nätet och hittat så fina saker. Djurhuvud skulle inte sitta helt fel till delen där min lilla älskade ska hålla till.. Sedan har jag även funderat på hur min fotovägg ska se ut och var den ska sitta då allting blir klart. Spännande spännande och så otroligt kul!


Pysslat i lägenheten

2013-03-17 14:22:55 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har jag, mormor, Smulan och Zakimbo pysslat om lite här i lägenheten. Möblerat om i storarummet och köket. Melodys skötbord har blivit en lekhylla istället, eftersom hon inte kan ligga på skötbordet mer så tog jag och skruvade av den delen så blev det en fin praktisk hylla till henne. Perfekt! Hyllan har fått flytta ut i köket då det inte finns så mycket utrymme här hemma. Men jag är i alla fall super nöjd över resultatet och finare kommer det tillslut att bli här hemma med nya tapeter och bättre placering på saker och ting. Har även varit nere i källaren tusen gånger med en massa prylar som inte behöver stå här uppe och ta plats..


Lördagsmys

2013-03-16 22:28:19 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Lördagen är absolut den bästa på veckan för mig. Jag äter inte mer godis eller kakor. Men varje lördag unnar jag mig en glass och inte vilken som helst. Eftersom jag tycker att jag är så duktig så är jag värd att äta den finaste och godaste glassen också hihi. Äntligen börjar mitt lördagsmys, för nu sover Melody och jag kan luta mig tillbaka och slappna av. God natt


Tacos Fredag

2013-03-15 15:36:51 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Min absolut favorit maträtt är Tacos. Och som jag har längtat ihjäl mig till denna goda rätt. Har varit så sugen på det nu i en vecka, men eftersom man inte mått bra så har man inte kunnat äta det från nu.. Alltid ska jag få höra "hur ska du få ihop den? Det kommer aldrig att gå" men nog fan går det hur bra som helst hihi. Jag tycker man ska ha mycket i en Tacos och det ska vara övermycket sås dessutom. Finns ju inget värre än dom som knappt fyller sina rullar och bara äter brödet typ, blää! Men smaken är som baken ;)


Google är bra!

2013-03-15 12:27:14 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Medan lilla hjärtat har sovit en god middags lur så har jag googlat runt och fått ännu mer inspiration på det jag ska ge Melody då hon blir ett år. Vet det är långt kvar, men detta krävs en del jobb om det ska bli bra.. Jag har även funnit en massa fina saker under en långtid loppisletande som jag inte har velat visa er från allt är klart. Men mer saker behövs och det är långt ifrån färdigt. Dem små sakerna kan man ta efterhand men det stora måste jag fortfarande samla på mig idéer om hur det färdiga resultatet kommer att bli!


Stackars lilla älsklingen min

2013-03-15 10:38:53 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Sedan Melody tittade ut till världen så har jag ständigt fått höra hur jävla bra jag har det som bara kan gå hemma och glida runt på en räkmacka. Jag kan göra roliga saker jag behöver inte tänka på att gå och jobba. Men som jag alltid sagt. Det är ingen dans alltid att gå hemma? Ett barn kräver mycket mer än vad ett arbete på åtta timmar gör. Detta är ett helttidsjobb och inte bara det utan detta är ett jobb på 24 timmar om dygnet, det är rena drömmen och semsetern att gå till ett vanligt jobb så det så.

I fyra dagar har Melody som ni redan läst här innan varit extremt gnällig och gnället håller i sig och nätterna blir värre och värre då den lilla Prinsessan ska vakna mitt i natten och vägra att somna om. Bara vara ledsen och gnälla utan att gå och trösta. Som jag också sagt innan så tror jag det är tänderna. Det är inte lätt för henne, hon får feber hon är i munnen och rotar runt hela hela tiden och på allt detta så har hon sin jävla hosta och en snorig näsa..

Alla proverna är bra på lilla älsklingen och hon har ingen infektion så långt ögat kan nå. Det enda jag ska göra är att ge henne alvedon när febern kommer och mycket vatten som jag redan gör.. Här nedan är en video på ungefär 2 minuters gnällande och detta är endast två minuter detta hör jag hela tiden under dygnet och natten hon är vaken. Från att aldrig gnälla till att gnälla hela tiden. STOR OMSTÄLLNING!
 
Ljudet ni också hör är att hon kör runt med nappen i munnen och biter på den.

det eviga gnällandet

2013-03-14 19:21:02 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Hellre att hon är ledsen och man kan trösta än att gnälla från morgon till kväll exakt hela hela tiden. Men jag tror hon börjar få tänder, fast jag inte känner något hårt eller ser något. Men hon är i sin mun hela tiden, är det inte napparna hon biter på och kör runder med i munnen så är det sina händer eller något annat. Samtidigt som hon har sakerna i munnen gnäller hon ännu ännu mer. Så det måste ju vara ett tecken på att tänderna börjar stiga uppåt mot ljuset?

Idag har vi ännu haft en hemma dag med en massa gnäll som gör att hennes mamma får sår i öronen.. Jag har försökt att underhålla henne så gott som jag kunnat, men det har kvittat om jag suttit med henne och lekt så har det ändå varit gnäll och tårar eller så har man gjort något annat. Det som har varit det bästa är när jag springer runt med henne i famnen, men hur mycket orkar man det? En hel dag? Nä så man har fått lägg sitt döv öra till många gånger för att klara av det här gnällandet. Är man inte van vid ett barn som gnäller från morgon till kväll så blev det en stor chock då hon började med detta för två dagar sedan. Nu är vi inne på den tredje och denna mamman är tröttare än tröttast.

Nu på kvällen efter middagen så blev det ett varmt och skönt bad istället med dom nya badleksakerna som hennes moffa har köpt åt henne. Melody älskade den lilla fisken, den var väldigt god att ha i munnen :)
 
En liten båt blir ofta våt, på magen när det stänker..
Det är faktiskt min båt och inte din.
Nä men titta, jag har ju en anka också
Men båten den släpper jag inte
Men oj, titta jag tror jag hittade något annat spännande
En fisk, och den va en goding den :)

Ledsen natt

2013-03-14 08:53:57 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


Finaste är fortfarande sjuk och i natt så visades en temp på 40 grader. Hon va ledsen och ville inte komma till ro, men nu ligger hon bredvid mig och sover gott. Låt henne vara frisk, får så ont i hjärtat av att se henne dålig och när hon är ledsen hela hela tiden.. Jag själv har riktigt ont i halsen, kan knappt andas och är så trött så man knappt vet var man ska ta vägen. Så passar på att vila varje gång Melody sover eller vilar :)


Värme gosedjur

2013-03-13 20:15:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Värm lilla Fåret Shaun i micron en stund så han är varm och gosig. Eller så kan man bara ha honom som han är också. Fåret Shaun har en svag doft av lavendel och passar utmärkt när man har ont i magen att värma honom och lägga han mot magen. Detta fina fåret hittar ni på BlueBox!

Passade utmärkt att Melody fick honom idag då hon är lite sjukis fortfarande. Lilla älsklingen har feber och är extremt gnällig och ledsen stup i ett. Man ska helst springa och bära på henne hela tiden.. Hoppas på en lugnare natt då jag själv inte alls mår iheller bra ännu.

 


Leker med sin docka

2013-03-13 13:40:40 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Melody sitter just nu och leker med sin docka. Och det här med att sno nappar från andra är Melody expert på. Nu tar hon även dockans napp och tror att hon kan ha den. Så man får säga, nä Melody det är inte din. Den ska dockan ha, inte du hihi..


Otroligt trött

2013-03-13 10:09:19 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Det här med att vara sjuk och ha ett barn som inte är kry är inte det lättaste att få ihop. Jag är otroligt slut i hela kroppen just nu och hade behövt några timmars sömn. Men att gå och sova finns inte på kartan då lilla Melody inte klarar sig själv precis. Men efter massa gungandes, vaggandes, sjungandes, bärandes så sover Melody äntligen och nu ska denna mamma passa på att själv ligga i sängen och vila en stund. Mår oerhört illa och är super yr och trött. Hoppas hjärtat sover minst en timme så man hinner samla nys krafter!


Mardröm? Nä välkommen till verkligheten

2013-03-13 07:38:18 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Vissa nätter önskar jag inte fanns. Denna natten har varit hemsk rent av sagt. Melody och jag spydde som svin ner sängen och sedan ville inte Melody sova mer. Blev två vakna timmar klockan tre till fem. Och innan man själv sedan kan komma till ro då illamåendet och smärtorna är igång är inte så lätt. Men det gick tillslut och sedan vaknar man upp vid halv sju av en bebis som är extremt gnällig och vill inte sova mer fast övertröttheten. Men nu ger jag upp och går upp. Är så otroligt trött och mår inte 100% idag! Låt oss bli friska


Tummen upp

2013-03-12 21:03:47 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «



Sjunkis Mini

2013-03-12 16:00:03 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag hoppades faktiskt att Melody skulle slippa med att bli sjuk. Jag tycker att det räcker med att hostan har kommit tillbaka igen efter en veckas uppehåll. Men som sagt ska inte sluta ge henne sina mediciner för den kommer ju tillbaka med en gång igen. Men förrutom hostan så har Melody spytt och då menar jag att hon har spytt och lilla älsklingen har en temp på 39 grader. Hon har sovit väldigt mycket idag, mer än vanligt och tänkte med en gång att det va något som spökade.. Men nu är hon hur pigg go och glad som helst, sitter här brevid och leker med sina saker.. Men man känner sitt barn bättre än någon annan någonsin kan göra och man har hört hennes gnälliga lilla ton som betyder att det inte är som det ska idag.. Hoppas du snart blir frisk min älskade tös <3
 

Finaste läsare

2013-03-12 13:14:51 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Ännu en gång blir man överraskad när det ringer på dörren och post tanten lämnar fram ett paket till en. Jag har en otroligt söt läsare här inne som hete: Johanna, detta är andra gången Melody får hemskickat kläder från henne. Tusen tack finaste du <3


Morgon snack med Smulan

2013-03-12 08:10:46 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(3) «


 

Två trötta

2013-03-11 15:24:46 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Efter badet blev lilla sötnosen tröttis, så nu ska jag också passa på att lägga mig i sängen och titta på en ö i havet och bara koppla av. Gud så skönt!


Inte en lugn stund

2013-03-11 14:58:33 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag har klarat mig utan att spy idag, men fy fan vad jag ännu mår skit. Mår illa hela tiden, ont i kroppen och vill bara lägga mig ner och sova. Men det är ju inte alltid lätt att bara ligga ner och koppla av då man har en dotter på 7 månader som är sjövild och vill hitta på saker hela tiden. Just nu sitter hon och badar och jag sitter bredvid och mår dåligt. Men bara hon mår bra och har roligt så är jag nöjd och glad..


Tårar och skrik en mage som gör ont

2013-03-11 09:56:19 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


I morse när Melody vaknade va det tårar och skrik. Jag visste med en gång att hon hade ont någonstans för detta va inte som något vanligt gnäll skrik. In med henne på skötbordet i blöjan låg en hård korv och jag började massera henne och ta upp benen i en grodställning för att magen skulle komma igång. Rätt som det va kommer ännu en hård korv ut och hon blir genast lättad och glad igen. Efter en timmes tid så luktar jag att det va bajs i blöjan igen denna gången va det löst.. Så skönt att hon blev bra i magen igen, inte alls roligt att ha ont i magen.


Jävla sjukdomar

2013-03-10 17:10:45 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Nä fy i helvete för detta med att vara sjuk. Utan mamma och pappa vet i fan vad jag hade gjort dom finns där alltid i alla väder och vindar. Jag har varit sängliggande hela dagen lång, varit uppe på benen ett fåtal gånger men har inte klarat det så länge. Benen och kroppen sviker mig, har inga krafter alls kvar. Melody har varit på ett extra gnälligt humör och jag kan inte ta henne till mig som jag velat, kan inte bära runt på henne utan bara ligga där bredvid en stund tills hon lugnat ner sig lite. Jag hoppas inte hon kommer bli smittad, men kräksjukan den är så otroligt smittsam så chanserna är stora att hon också åker på det. Min feber har inte iheller gått ner det ligger på 39 grader hela tiden och stigit lite sedan innan, men ligger ändå under 40 i alla fall. Känns som huvudet ska total explodera och kroppen bara ska brytas på mitten. Allt jag dricker kommer upp lika snabbt igen, ingen mat har jag ätit iheller. Blä på att vara dålig säger jag bara!! Nu är det dags att somna en stund till.


Inte en gång till

2013-03-10 07:47:20 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Vem fan har smittat mig? Nu har man drabbats av en stor influensa, har sprungit upp och ner hela natten med spyor och panik. Hela kroppen gör så förbannat ont och att kräka så pass mycket till exakt hela magen är tömd har jag aldrig tidigare gjort. Jag får inte ens upp galla mer, men ändå kommer det att jag behöver spy men inget kommer upp. Dricker jag åker det upp med en gång.. Mår fruktansvärt dåligt och nu hoppas jag att Melody klarar sig utan detta skitet..


Snöre är ju spännande

2013-03-09 23:23:52 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Denna kvällen tillsammans med finaste dottern har hon och jag pakat in en massa paket. Snöret va det bästa hon visste och pillade och hade sig hur länge som helst. När jag behövde låna snöret en stund så blev hon jätte ledsen, men snabbt glad igen när hon fick tillbaka det!!
 
Oh, vad kan detta vara?
Det är väldigt långt och skruvat
Men vad ska man ha det till?
Mamma? Vad ska vi göra med det?
Jaha, vi ska paka in paket..
Om jag lyfter upp det såhär så kanske jag får till något bra.
Och lite såhär, nu är jag klar med ett av alla paketen mamma :)


Det man inte hittar på loppis hittar man i affären

2013-03-09 22:44:53 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Eftersom jag aldrig fann någon "mellan overall" till lilla Smulbebisen på loppisen och hennes andra termo overaller är för trånga så fick det bli en snabb runda inom Lindex där jag hade hängt undan den sista overallen i hennes storlek som fanns. Äntligen har hon en "mellan overall" till dom här kyliga blåsiga dagarna. Och det bästa av allt är ju ändå att hon kan sitta utan att trilla omkull och hon kan röra sig hur bra som helst i denna.
 
Äntligen fann jag en overall till Smulbebisen
Nerbäddad i vagnen med nya overallen

Kaos men riktigt bra fynd

2013-03-09 22:36:10 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag som ni alla har läst så har jag befunnit mig på en stor loppis i Slimminge. Det var kallt vill jag lova, vi stod ute i stormen i över en timme innan portarna öppnades till den stora loppisen. Vad gör man inte för massor med härliga fynd?

Det var kaos och det var en massa folk överallt. Boden stod uppradade och alla kläder låg i storleksordning så det var bara att söka igenom så mycket man orkade. Några fina plagg det fann jag allt, men det var rätt så tråkigt att stå där och slita och dra i plagg efter plagg så jag gick vidare till lite andra saker som leksaker och allt annat till barn som hör till.

Jag fann äntligen det som jag letat efter mest. En bärsele med ryggplatta "då den jag har utan ryggplatta dödar min rygg" Och hur billig va inte den liksom? Alla andra har minst begärt 400:- och jag fann en för 150:- snacka om att man har tur..

Melodys pappa gav mig pengar som jag kunde spendera på loppisen till våran otroligt fina tös. Tusen tack för det vill jag säga ännu en gång... :)
 
Äntligen äntligen fann jag mina klossar till en bra peng
Super mycket och super fina klossar till Melody
Plast burk/klossar som man kan bygga ett högt torn med som Melody älskar att riva ner.
För att tänka fframåt så hittade jag billiga fina regnkläder som Melody ska ha på dagis :)
En regnkappa till Melody. Som sagt regnkläder är dyrt så man får passa på när man kan fynda billigt.
En docka som är väldigt spännande att titta, känna och klämma på. Melody, dockan vill ha nappen!
Melody tar ut sin egna napp till dockan :)
Super söt tunika till lilla Sessan
Lite mer blommigt är inte fel.
En helt vanlig mys pys dräkt.
Super fräcka treggings :)
Vilken loppis jag än springer på så finner jag alltid något från Teddykompaniet
Ett lektäcke/överkasst till Melodys säng. Fint va det iaf och kunde inte låta bli.
Ännu mer blommor på kläderna
Zakimbo? Haha, nä han köpte jag ju inte idag, men tröjan där bak skulle jag ju fota. Lilla hjärtat tyckte att det var hans tur att vara med på bild.
Här har vi tröjan som också fick följa med hem :)
Jag har tittat alldeles för länge på denna inne på Kappahl att den tog slut i storleken. Men här hittade jag den på loppisen för mycket mindre pengar istället. Hur bra om det va inte de?
Efterlängtade bärselen från Babybjörn
Tack gode gud, nu slipper man värken i ryggen då Melodys "mamma bär mig" dagar är här :)
BabyBjörn
Kaninens morot låter när man skakar den..
 
 

Slimminge loppis

2013-03-09 11:02:40 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Det är storm och just nu sitter just nu och väntar på att loppisen ska öppna om en timme. Fy i helvete så kallt det är, men vad gör man inte för att handla billigt?! Bara att bita ihop och frysa lite till.


Zakimbo mys

2013-03-08 21:37:01 Zakimbo
» Kommentarer(0) «


Zakimbo har märkt att inte Melody har varit här. Han hoppa upp i min famn och tryckte hela kroppen och huvudet mot mig och ville mysa. Sedan Melody kom till världen har inte Zakimbo fått exakt lika mycket mys som innan, så nu tog han chansen då hon inte är här. Finaste Zakimbo jag älskar dig så mycket <3


Från Mor till Far

2013-03-08 10:11:59 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Hellu allihopa!
Idag ska Melody åka hem till sin Daddy, vi kommer att köra och hämta honom vid tolv tiden i Bunkeflostrand där han jobbar sedan blir det en sväng om IKEA för att handla hem en Antilop stol till lilla hjärtat så hon har en sån hos pappi också..

Det kommer kännas hårt och det kommer kännas tomt utan att ha sin älskade lilla flicka runt omkring sig hela tiden. Gud vad jag kommer att sakna och tänka på henne varje sekund. Hon kommer vara med Daddy tills lördag eftermiddag. Så detta blir första gången hon ska sova hos honom själv i den nya lägenheten.. Kommer bli en smärta i bröstet och tårar som rinner när man tar bilen utan Melody hem igen. Jag vet hon kommer ha det toppen hos Daddy, men är man van att ha henne alltid så är det en rätt så stor omställning..

Melody i sina fina nya kläder som hon fick sist av farmor :)

fan för allt just nu.

2013-03-07 10:59:00 Känslor & Tankar
» Kommentarer(6) «


Man kämpar på som bara den, för att allting ska bli så bra som möjligt. Men ändå så är det saker runt om en som gör att man mår så in i helvetes skit vart enda dag. Varje morgon vill jag bara sluta ögonen och somna om, vakna upp ur denna hemska mardröm som man befinner sig i. Jag tycker att det är fel, jag tycker inte att det ska vara som det är? Melody är värd det bästa av det bästa hon ska inte få ha det såhär att man kan komma och gå som man själv vill. Jag vill inte det längre jag tycker det är hemskt.. Så mycket som missas och så mycket som man aldrig aldrig någonsin kan få tillbaka. En dag kommer man kanske tänka efter lite längre än vad näsan räcker? Tänka vad fan höll jag på med? Vad jag ångrar mig att jag inte fanns där mer? Kanske eller kanske inte.

Veckorna kommer och veckorna går snart börjar datumet komma och i magen rörs det om så man mår dåligt. Jag skiter i vad ni alla säger att man vänjer sig att det är skönt att det är si och det är så. För nu handlar det inte om hur alla andra kännor nu handlar det om hur man själv känner inför saker och ting. Att få vara utan min dotter i tre dagar i stäck kommer vara den mest plågsamaste tiden som finns. Att inte få ha henne vid sin sida att inte få natta henne och sedan vakna upp av att hon finns där nä fy i helvete. Och det är inte som jag säger att hon INTE ska få vara med sin PAPPA det handlar inte om något sånt.

Jag vill hon ska vara jag vill hon ska få träffa jag vill han ska uppfostra henne jag vill att han ska finnas där hela tiden. Så det handlar inte om något sånt överhuvudtaget. Men när man är van att få vara med sitt barn 24 timmar om dygnet tills helt plötsligt få ett datum inbokat att nu får man inte den tiden mer. Fatta så mycket man missar på tre dagar. Fan då varför blev det som det blev? Varför skulle inte Melody få vara med sina båda föräldrar varje dag varje vecka varje månad varje år? Detta är piss rent ut sagt. Och ja Melody mår bättre av två glada skilda föräldrar än två som bråkar jag vet det mycket väl om..
 


Kanske är det dags att ta ett avslut av bloggen? För det finns många som tar reda på allting via bloggen och
som inte alls tar reda på något i det verkliga livet. Det finns många allt för nyfikna själar här inne som bara ska snoka runt hela tiden.. Jag vet faktiskt inte mer om detta är det rätta sättet? Jag älskar att skriva jag älskar att visa upp bilderna på den fantastiska Melody. Men just nu är det kanske inte rätt läge? Får ta en funderare och de vad man kommer fram till.

Härliga dag

2013-03-06 21:44:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Hemma hos farmor och faster har jag och Melody haft det kanon bra. Vi har ätit god middag tillsammans, varit ute och gått med vagnen i vårvädert och vi har skrattat och pratat. Alltså en super kanon dag. Melody fick fina kläder av Farmor och jag fick en bukett med fina tulpaner :) Efter en lång och härlig dag avslutade Melody den med att somna i bilen på vägen hem. Tusen tack för fina dagen, hoppas fler sånna kommer åter!


Jakriborg

2013-03-06 14:33:08 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Just nu sitter jag och Melody på Farmor och Fasters uteplats och väntar på att dom ska komma hem. Melody satt innan i vagnen och lutade sig mot kanten för att se på trollen som står vid dörren. Helt överlycklig för att man tog upp trollet till henne så hon fick känna på den :-)


Ester Elenora

2013-03-06 12:47:52 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


Och äntligen kom den efterlängtade scarfsen till lilla Smulbebisen. Hon kommer bli så fin i den nu till våren. Tyvärr den jag skulle egentligen ha va ju slutsåld på grund av den stora REAN men denna va ju jätte ljuvlig den med :-)


Stökigt

2013-03-06 12:36:52 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Det ligger överallt saker huller om buller i källaren. Men lite saker fann jag allt. Hittade massor med leksaker som jag själv hade som bebis och även som barn. Det är härliga minnen man gräver fram bland kartongerna. Hittade faktiskt även ett par leggings som jag fick precis då jag blev gravid. Sitter lite tajta ännu men fy va bra dom kommer sitta snart. Har dom på mig nu faktiskt :)


Fullspäckad dag

2013-03-06 10:19:23 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Vid halv tre tiden åker jag och Melody ut på landet till Jakriborg för att hälsa på Farmor Anni & Faster Bella. Vi ska mysa tillsammans och äta en god middag. Ska bli toppen att få bryta vardags mönstret och att Melody ska få träffa sin farmor & faster lite.

Innan vi åker iväg så ska man hinna med lite andra saker också. Vädret är även idag toppen fint och vad passar inte bättre då med en liten runda ute i friska luften. När Melody sover sött så kan man kanske hinna med att gå igenom lite saker i källaren. Har ju massor med leksaker där till Melody som jag själv hade som bebis och barn som jag vill att hon ska för användning av..
Fina våriga Melody
Äntligen fann jag jackan jag har letat länge efter :)
Superfin liten tjej i sin nya fina vårjacka.

Nätterna går för fort

2013-03-06 08:17:59 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Ännu en natt har gått i radande fart och nu är det upp och hoppa som gäller. Men det bästa av allt är att Melody ligger gärna kvar och leker i sängen innan det är dax för att gå upp. Vilket är mycket skönt för en mamma som är så trött och som har en otrolig smärta idag. Jag va så lättad och glad att smärtan från mitt bäcken eller hur jag ska förklara hade gått bort, men man ska aldrig ropa HEJ! För varje gång jag gör det så ska det komma tillbaka som en smäll bakifrån. Känns som jag ska föda barn, trycket på som in i helvete neråt. Nu ska jag sluta att klaga och mysa och busa vidare med det vackraste.


Melody busunge

2013-03-05 16:05:56 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Att ta av mammas solglasögon är ju alltid roligt :)

Leka ute va roligt

2013-03-05 15:35:00 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


Eftersom det är ett sånt otroligt skönt väder ute så tog jag på Melody sedan gick vi ut och lekte istället. Melody tycker inte om overallen för hon kan inte sitta så bra i den, men efter ett tag gick det hur bra som helst men tyckte gåstolen va ännu bättre att sitta i. Nu går hon fram några steg lite här och där och kastar sina saker omkring sig. Längtar tills våren är kommen på riktigt..

 

 
 
 
 

Massa bus ska hittas på

2013-03-05 12:19:15 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Idag har Melody och jag varit ute en stund, fotograferat som vanligt och varit iväg och handlat lite saker till en sak som Melody ska få göra lite senare idag. Ska bli mycket spännande och väldigt roligt faktiskt. Hoppas det blir lyckat och att det går som man tänkt sig med andra ord..
 
Lilla älskade fina du, gud vad jag älskar dig
älskar dig till månen och tillbaka igen

7 månaders dagen

2013-03-05 12:07:00 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Hipp hipp hurra hurra för Melodys sju månaders dag idag!

Som jag alltid säger så tycker jag att tiden går fort. Och det gör den verkligen, det var inte länge sedan jag skrev att hon var ett halv år och nu har redan yttligare en månad gått. Melody är det bästa som har hänt mig, hon har verkligen lyst och lyft upp mitt liv hon är så otroligt älskad och det absolut finaste i världen. Mamma och pappa är alltid så stolta över dig flickan vår.. Vi älskar dig över allting annat i världen och vi finns alltid här för dig i alla väder och vindar. Ännu ett stort grattis älsklingen på din sju månaders dag <3



Solens stråle

2013-03-04 15:29:58 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


Melody Melody Melody vackra dotter du lyser upp dagarna. Älskar dig så mycket finaste. Att få leka och mysa tillsammans med sin lilla är det bästa som finns. Hennes ljuvliga leende kan charma vem som helst.


Snabbt och enkelt

2013-03-04 14:21:40 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


När latheten är här så är det prefekt att man sparat mat från helgens middag. Härligt att bara slänga in i micron och värma snabbt. Korv, potatisgratäng med lite chili bea jummy!


Tummen upp

2013-03-04 13:47:07 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Lördags morgon färgade jag ju håret som ni alla vet. Jag har glömt före och efter bild. Och med mobilen är det svårt att få så bra bild, men här har ni en liten bild som jag kan bjuda på. Färgen jag använde va deep violet och skulle vara en härlig ton av lite lila inslag. Jag är nöjd över resultatet och det är super fint när solens härliga strålar skiner på håret. Den nya hårfärgen va kanon så jag rekommenderar det till er alla som älskar att färga håret precis som jag :-)


Hur kan man ens komma på tanken?

2013-03-04 12:57:00 Känslor & Tankar
» Kommentarer(4) «


Jag blir så otroligt ledsen när man ser och hör barn som råkar illa ut av sina föräldrar eller andra i deras omgivning. Just nu fick man syn på en bild på FB som är mer än annat HEMSK. Hur i helvete har ni mage att göra så mot ert barn, hur kan man ens bara komma på iden med att sätta tejp på barnets napp för att barnet inte ska putta ut den och va ledsen? Man vet inte om människorna är seriösa, men att ens lägga upp en bild på en så pass stor sajt är ju bara idiotiskt. Tänk dom föräldrar som gör sina barn illa med en massa olika saker, sedan finns det dom föräldrarna som förlorar sina efterlängtade barn innan födslen eller efter som hade varit dom mest underbaraste föräldrarna till sina barn. Sedan dom som inte borde få barn får liksom. Världen är orättvis!! Vissa borde inte få ha barn rent av sagt.
 
HUR KAN MAN??? VAD FATTAS I DERAS HUVUD? STACKARS LILLA FLICKA

PW i solen

2013-03-04 11:45:21 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Ännu en dag med vår sol och värme, vad passar inte bättre med lite PW tillsammans med hjärtat i vagnen. Vi har gott en lång runda redan och längre blir den då lilla skrutt har somnat gott i vagnen. I med hörlurarna på med spoty sedan fortsätter vi mot ljusare tider :)


Gröt är gott mat är mindre gott

2013-03-04 10:58:15 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Melody och jag sitter i köket just nu. Hon får sin favorit banangröt till det får hon även lite banan och lingon puré. Synd att hon inte äter den riktiga maten lika bra som gröten. Men ingen fara med det, allt tar sin lilla tid och alla barn är olika. Men skönt att hon har något hon kan tycka om i alla fall.


Högt torn

2013-03-03 20:35:08 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna kväll sitter jag och Melody på golvet och leker med hennes nya klossar (eller vad man kan kalla dom) köpte dom i veckan och det blev verkligen en höjdare. Mamma bygger högt torn, lilla Smulis river det med glädje.. Det är så härligt att små enkla ting kan glädja en liten sessa :-)


Dagens Smulbebis

2013-03-03 19:15:32 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


 
 
 
 

Loppis på landet

2013-03-03 19:06:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Härliga söndag har det varit hela dagen lång. Jag brukar tycka att Söndagar är dom mest tråkigaste dagarna på veckan, men inte idag. Mamma, Pappa, Jag och Melody åkte tidigt imorse till Sjöbo på en stor loppis. Och äntligen så har jag funnit den perfekta vårjackan till Melody. Den sitter så perfekt och den kostade endast 15:- hur perfekt är inte det? Alla andra jackor jag köpte i affärerna har jag nu lämnat tillbaka eftersom dom inte alls satt bra på lilla hjärtat. En jacka ska sitta skönt och inte bara vara snygg och sitta oskönt det är så viktigt att hon ska kunna röra sig bra när hon sitter i vagnen. Det är en annan sak med dom här super söta jackorna som finns ute, det är ju när barnen kan gå och röra sig och inte bara sitta upp. Men som sagt är super nöjd över att jag fann jacka till henne idag :) 
 
Efter loppisen blev det att kolla sortimentet på affärerna runt om och sedan en snabb tripp till Bo Ohlsson i Tummelilla.. Melody har varit super duktig som alltid hon älskar ju att åka bil, när mamma eller någon annan sitter och håller henne sällskap.
 
Melody i bilen på väg hem till Malmö
Den nya fina vårjackan till lilla älsklingen
En söt liten top fann vi också på loppisen
En super söt tröja fann vi också på loppisen
Jackan blir kanon!
Ett gäng med nya nappar och färger fann man på Ica i Sjöbo för billigare peng än i Malmö :)
 
 

PW i vårvädert

2013-03-03 16:44:09 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Efter maten passar jag nu på att vara ute med Melody. Det blir PW i det underbara vädret. Hon sitter just nu i bärselen då det blev tårar i vagnen. Det känns i ryggen vill jag lova att motionera med 7 kg på magen. Men fy så underbart att ha sin älskling nära sig :-)


Nytt till den lilla

2013-03-03 15:22:46 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Igår shoppade jag lite nya kläder till lilla älsklingen. Eftersom hon växer så det knakar så börjar bodyn i storlek 62/68 sitta lite väl tajt på pyret. Vilket inte hennes mamma tycker det ska. Jag har kommit på att tröja och byxor är så mycket skönare för henne, då hon har sina tjockis lår.. Men nu har hon i alla fall fått nya fina kläder i storlek 74 som passar perfekt. Samt ett sommarplagg som man inte bara kunde gå förbi utan att köpa :)
 
Till dom varma sommar dagarna
Varför ska det alltid vara rosa?! Finns ju nu så kära kläder i blått
Helt vanlig bas tröja
Blått blått blått :)
Nya byxor är alltid bra att ha
Vanliga vita strumpor med spets :)

BVC Kontroller

2013-03-03 15:11:30 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Älskad från första stund
Tillväxt - Vikt, längd och huvudomfång

120805 - 2875 gram - 46 cm - 33 cm
120814 - 3000 gram - 49.5 cm
- 34 cm
120822 - 3270 gram - 50 cm - 34.4 cm
120903 - 3710 gram 51.5 cm - 35.5 cm
120912 - 4090 gram - 52.8 cm - 36 cm
120928 - 4560 gram - 56 cm - 37.5 cm
121105 - 5450 gram - 58 cm - 38.5 cm
121204 - 6170 gram - 60 cm -39.4 cm
130108 - 6620 gram - 62 cm - 41 cm
130205 - 7210 gram - 65 cm - 41.4 cm

Färg och träning på samma gång

2013-03-02 09:58:07 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Köpte den nya hårfärgen grandier olia deep violet, ska bli spännande att se resultatet sedan. Dom gör så stora reklamer om att den ska va så bra. Naturligtvis måste ju jag naturligtvis prova den. Färgen sitter nu i håret samtidigt som jag tränar. Två flugor i en smäll är aldrig helt fel!


Härliga väder

2013-03-02 08:17:23 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon Lördag! Ännu en dag man vaknar upp av att solen skiner. Man får så mycket energi i kroppen bara av att solen är uppe, älskar det synd bara att det ska blåsa!


Smulglass

2013-03-01 15:00:12 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(5) «


Var en runda på IKEA för att fylla magen med lite middag. Eftersom Smulis hade ätit sin middag hemma innan så blev det en liten glass för snäckan när hon hade vaknat. Glass älskar hon verkligen och blir förbannad om hon inte får mer..


Kämpar man så går det tillslut

2013-03-01 10:29:15 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Jag tänkte jag skulle sätta mig ner lite vid datorn och betala mina sista räkningar. Men Melody va ju inte så road av att sitta i knäet när jag höll på med det. Så jag tog fram hennes stora burk med alla sina nappar och tänkte att hon kunde få kämpa med att fundera ut hur hon skulle få ut dom..
 
Den stora burken och lilla Melody
Hon försöker att lyfta upp burken
Men då kasade den framåt
Nu fick hon ett bra grep och försöker ännu en gång att lyfta upp den
Men tappar den ännu en gång och humöret kommer fram ;)
Men hon fick ett bättre grep denna gången och lyckades tillslut att få ut napparna
En glad Melody sitter och studerar sina nappar

Napp är godare

2013-03-01 09:57:55 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Någon frukost för Melody blev det ju inte mycket av. Hon ville hellre ha sina nappar i munnen än att äta gröten som hon fick. Tog man bort napparna så blev hon jätte ledsen, så det kändes som att vi fick hoppa frukost och köra på den lite senare istället :)
 
 

Fredag

2013-03-01 08:27:21 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Fredag morgon är ännu här, inatt och nu på morgonen har varit riktigt hemsk för mig och mina smärtor i magen. Jag har inte fungerat som människa och känt mig mer död än levande. Varför ska man behöva ha så ont att man knappt kan vända sig om? Blä på det men gud så mysigt när man vaknar upp att solens strålar är här och värmer en. Nu säger jag tjeeeeena våren du är så otroligt välkommen. Melody och jag ligger här och snackar och myser innan det är dags att försöka dra sig upp och finna dagen.. Men snart blir det frukost och morgon stund vid tv:en!


Mys och bus med pappi

2013-03-01 08:20:02 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Från morgon till sen eftermiddag igår träffade Melody och jag hennes pappa. Vi umgicks alla tre hela dagen lång och hade hur trevligt som helst. Billy behövde svänga förbi IKEA en runda för att få hem lite nya möbler till hans lya, så vi besökte IKEA och fick med oss lite saker hem. Fast jag har en liten bil så får man ändå in rätt så mycket haha.. Det är skönt på ett sätt men jobbigt när det känns som man måste krypa in i bilen. Efter en runda på IKEA körde vi hem till Billy och umgicks lite där hemma. Melody och sin pappa satt på golvet och busade tillsammans med dom en miljon leksakerna runt omkring sig.. Dom satt tillsammans i soffan och myste framför tv:en och hade hur trevligt som helst tillsammans.. Så dagen igår slutade kanon!