<3

2013-01-31 22:39:00 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Lilla knodd, jag är trött men lycklig ändå, ibland frestar barngråt om nätterna på.
Och somliga dagar kan va upp och ner, men glöms bort när du sen mot mig ler
 

Torsdag

2013-01-31 12:38:23 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


God eftermiddag!
Idag vaknade jag upp ännu en dag med sprängande huvudvärk och trötta ögon. Det känns liksom inte som om jag sover bra, fast jag ändå sover en del timmar om nätterna. Men efter en stund tillsammans med sin dotter känner man sig pigg som bara den igen. Morgonen har varit mysig, vi har tagit det lugnt och ätit lite frukost tillsammans. Men lilla snäckan blev så kladdig efter sin gröt så jag ville ge henne en dusch för första gången. Hon badar alltid annars, men varför inte prova att duscha henne? Vilket hon verkligen också älskade. Där satt hon inne i duschen i sin lilla Ikea stol och busade med vattnet och leksaker medan mamma henne tvättade av henne allt kladd.
 
Efter duschen blev det en massa mys och bus. Och sedan blev det trötta ögon efter några timmar. Nu sover hon sött här i sängen och jag passar på att fixa lite skit med datorn som inte vill som jag vill!
 
Mysigt att ta en dusch efter all kladdig gröt överallt.
Mamma, detta var mysigt!
Woow, vad spännande
Ohh, detta var ju roligt..
Är man snart 6 månader, så kan man ju själv

Så kärt

2013-01-29 22:04:10 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


Idag har Melody börjat suga på sin tumme. Flera gånger har tummen varit i munnen. Om detta bara är en sak hon har hittat för stunden eller om hon kommer byta ut sina nappar mot tummen återstår att se!


Mot Landskorna

2013-01-29 15:14:13 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Jaha, en dag som inte alls blivit planerad. Nu sitter man i bilen mot Landskrona. Haha, bara för att inget annat fanns att göra, tråkigt väder och en må dåligt dag med onda smärtor i både huvud och mage.


Trevligt trevligt

2013-01-29 11:56:19 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Melody och jag har varit hemma hos Jessica i några timmar redan. Vi satte igång med att göra min goda äpplepaj för att fika lite och bara ta det lugnt. Melody blev trött och somnade till lite i famnen så tyckte det va lika bra att natta henne. Nu sover hon på soffan och Leo sitter i sin stol och äter lite lunch!


Tisdag

2013-01-29 09:14:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon!
Natten har varit strålande och vi är båda pigga och glada för nya äventyr denna dagen. Vad vi ska göra är inget som är riktigt planerat. Vi får helt enkelt se vad som bjuds på. Lilla hjärtat och jag ligger ännu kvar i sängen tillsammans och myser. Hon snckar som bara den och jag skrattar och håller med ;)
 
Det finaste man kan önska sig.

Nappbanden

2013-01-29 00:24:28 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Nappband är en så otroligt smart uppfinning. Utan den tror jag att mina gråa hår hade växt ut redan nu. Melody är en expert på att putta ut nappen och kasta bort den stup i kvarten, fast hon gnäller och ändå vill ha den. Nu slipper man leta som en dåre, man slipper böja sig ner för att ta upp den. Nappbanden är super helt enkelt. I affärerna finner man bara skit. Dom ska kosta sjuka priser och sedan se ut som, jag vet inte vad. Men som tur är så har jag hittat något i min stil och till bättre pris. Melody har två olika virkade innan och nu fick jag hem idag två nya till henne! Super fina och jag är verkligen så nöjd!


Shoppingen från loppisen

2013-01-29 00:11:14 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Som ni läste tidigare ikväll så hittade jag lite mer saker på loppisarna. Melody fick en super söt nalle som jag bara inte kunde blunda för och gå vidare, han fick istället följa med hem. En pingu som låter om du skakar honom sedan ett plus i kanten att han har bitringsfötter som är kanon nu när tänderna börjat att komma upp. Jag hittade även ännu en telefon, två maracas (stavas?) och ett annat musikinstrument som hörs. Ännu fler saker som lilla snäckan älskade att leka med. Allt detta för bara 20 lappen!! Kalla det fynd eller kalla det fynd?


23.23

2013-01-28 23:23:13 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Nu säger Smulis god natt och sov så gott!

Dagen idag

2013-01-28 23:21:41 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Idag har Melody och jag varit tillsammans med Jessica och barnen. Oliver hade sparat pengar i sin gris och nu tyckte han det var dags att få handla något för sina egna sparade pengar. Istället för att åka till en riktig leksaksaffär så tyckte vi det var roligare för honom om han kunde få mer för pengarna. Så vad är inte bättre än loppis då? Vi har åkt runt på olika loppisar och han fick hem lite fina nya leksaker.. Såklart hittade även jag leksaker till lilla älsklingen som fick följa med hem..

När vi väl var hemma vart det dags att få tvätta alla Smulis kläder plus överallen som vart full med bajs. Smulan är lös i magen och har bajsat som bara den hela dagen lång. Två gånger har jag fått tvätta hennes kläder då det har läckt igenom.. Men men, nog om skit så har detta varit en toppen dag tillsammans med min fina vän.. Vi har alltid så trevligt när vi är och jag är så glad att hon finns <3
Mamma & Smulis
Den finaste på jorden

Lekmattan

2013-01-28 23:12:20 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Den nya lekmattan är verkligen kanon. Hon ligger där och leker med både det som finns på mattan och lite leksaker brevid.. Hon berhöver och kanske inte kan använda den plattan hon ligger och snurrar runt på länge, men mattan i sig är hur fin som helst att leka på..
 
En mycket konsentrerad Smula tar tag om sina nycklar
Ohh, min nya mobil är ju bara för ball.
Hum.. vad ska jag välja att leka med nu?

Nyhet

2013-01-28 15:45:08 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Marabou har kommit ännu en gång med en god nyhet. Marabou dröm krisp! Något jag verkligen kan rekommendera till dom som är som jag, chokladtokiga. Fast måndagen var här så kunde man ju inte motstå.


Mammiga hunden Wilma

2013-01-28 10:33:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Wilma är en mycket duktig vovve och en liten mammig sådan. Så fort lilla Melody blir ledsen för att hon ligger på golvet själv och inte har något att göra. Så kommer mamma Wilma och finns där hos henne. Melody älskar verkligen Wilma och dom busar tillsammans fint på golvet som alltid. Blir Melody ledsen så tröstar Wilma henne med pussar och närhet och då blir Smulis en glad bebis igen. Helt underbart att se!!
 
Jag behöver ingen napp, när jag ska leka!
Wilma kommer och leker med Smulis
 
Dom tittar på varandra en rätt lång stund
Mamma detta är kanon kul.

Undertbart

2013-01-28 10:26:50 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Vilken strålande natt det har varit här hemma. Jag trodde det skulle bli en jobbig natt, då hon redan somnade vid åtta tiden och vaknade en stund och somnade igen. Men nä, lilla skruttan har sovit som en stock och bara vaknat då magen har kurri kurrat lite på henne.. En utvilad mamma är vad jag är idag!
 

Måndag morgon

2013-01-28 09:34:13 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Det måste vara grymt tråkigt att äta samma frukost varje morgon, så jag har nu köpt hem en ny gröt till lilla Smulis. Första gången så gillade väl hon inte den sådär mycket som hennes banangröt, men idag åt hon den jätte bra och nu är den nere i magen tillsammans med lite banan puré som jag blandar ner i gröten. Själv sitter jag nu och äter min frukost och tittar på Melody när hon sitter och leker med dom nya leksakerna jag köpte igår till henne. Alla är nöjda och glada :-)


Bingo & så ska det låta!

2013-01-27 21:35:10 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Denna söndags kväll så har jag och Melody varit hemma hos Jessica och familjen fram tills nu. Vi har både spelat Bingo och inte vunnit ett skit, femtio kronor bortkastat i snön! Sedan avslutades kvällen med Så ska det låta! Melody somnade i mitt knä framför Så ska det låta. Nu ligger hon här bredvid i sängen och vet inte riktigt om hon vill sova mer eller inte. Själv ligger jag bara här och tar det lugnt!


Loppis klipp

2013-01-27 13:10:17 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Denna härliga förmiddag har jag och Jessica varit på en stor Loppis i Lund. Igår kväll letade jag på nätet om jag kunde hitta några loppisar i närheten men fann bara dom gamla vanliga. I morse skrev Jessica att hon hade hittat och det var ju kanon. Hittat massor med fina leksaker till lilla loppan som hon ska få när hon kommer hem idag. Hittade även en pyjamas till nästa storlek, en deeggelapp till kvällen, en sjukt söt oanvänd klänning, lite strumpbyxor och en kanelbulle body. Hittade även en helt ny lekmatta som jag har tittat på länge till Melody, den i mitten lägger man henne på magen så snurrar hon runt där själv och tränar och leker samtidigt. Annars kan man ju bara använda lekmattan.. Till mig själv fann jag en tröja och en väska för 20 lappen! Mer än nöjd över dagens klipp..


Grattis fina syster

2013-01-27 00:00:42 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Idag blev jag äntligen moster ännu en gång till en liten söt kille. Det gick super fort och allting gick jätte bra. Ett stort grattis syster till din lilla pojke ❤


Dom finaste händerna

2013-01-26 20:47:38 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Älskar när hon håller en hårt i handen..
Dom finaste händerna som finns
Varje natt håller vi varandra i handen och sover gott
Kärleken till dig är oändligt stor

Idioter finns det gott om och än är inte den sista född

2013-01-26 18:51:08 Känslor & Tankar
» Kommentarer(0) «


Efter att ha varit borta en hel dag från bloggen så kommer man in och ser bara en massa komentrarer. Jag vill bara tacka alla som skrivit och försökt försvara mig. Men jag måste bara säga en sak. Detta är min blogg, det är mitt liv, mina känslor och mina tankar som finns här inne.

Jag har aldrig i hela friden nämt att Melody inte får träffa sin pappa det är tvärtom jag vill att hon ska ha en fin relation tillsammans med sin pappa jag vill att han ska träffa henne jag vill att allting ska fungera så bra som möjligt för Melodys skull. Jag och hennes pappa är inte ett dugg ovänner tvärtom vi är mycket bra vänner och pratar, sms:ar varje dag för att höra hur det är och hur vi ska göra angående våran dotter.

Och det jag hatar är när just männsikor som inte ens har med saken att göra eller ens vet om hur alling är och hur det går till kan uttrycka sig som dom gör. Seriöst? Lägg ner, vi klarar oss själva vi kommer hitta våra rutiner vår vardag hur allting ska fungera mellan oss och våran fantastiska dotter Melody.

Melodys pappa jobbar mycket och han har inte just nu den tiden att träffa Melody varje dag. Jag är mamma ledig och har just nu Melody om dagarna som kanske alla här inne har förstått. Just nu bor Melodys pappa hos sin mamma tills han får nycklarna till sin nya lägenhet där han kommer att bo och Melody också såklart.

Jag tycker det är hemskt tråkigt att folk kan vara så otroligt dumma i huvudet rent av sagt. När man inte vet sanningen och allting därefter. Hur i helvete kan man då skriva som man gör?

En bild, kan säga mer än tusen ord!

2013-01-26 12:00:00 Foto & Bild
» Kommentarer(3) «


 

Nu har jag lämnat mitt allt hos sin pappa och tårarna på vägen hem rann längst kinderna. Det är jobbigt att vara ifrån den som betyder så otroligt mycket och som man älskar över allting annat på jorden. Jag kommer saknar henne så mycket, och kommer att tänka på henne vart endaste sekund. Älskar dig min underbara dotter!

Jobbigt!

2013-01-26 11:26:49 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Sitter och väntar på Melodys pappa med ett illamående som heter duga och en smärta i magen som blir allt större och större. Jag tittar på det vackraste som finns i vagnen där våran dotter ligger och sover sött. Att veta att man kommer säga hej då och pussa på henne känns bara mer jobbigt. En hel dag och en hel natt kommer jag få vara ifrån min underbara skatt. Fy i helvete för detta säger jag bara. Jag vet hon kommer tillbaka men ändå känns det som hon tas ifrån en. Melody jag älskar dig så otroligt mycket, utan dig är mamma inte hel ❤ Förlåt min älskling för ditt liv inte blev som man tänkt sig, en hel familj och inte halv!


Lördag morgon

2013-01-26 09:32:57 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har smulis tagit en härlig sovmorgon. Klockan är halv tio och hon sover gott fortfarande. Själv är jag uppe på benen och fixar och donar med lite saker innan vi ska iväg till hennes pappis..


man måste ställa in sig

2013-01-25 23:39:02 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(10) «


Förmiddagen har varit så lugn och skön. Lilla Melody och mamma har bara myst och busat en massa som vanligt. Men idag har jag dock kelat det där lilla extra med henne för att jag vet att imorgon kommer det bli en hård och tuff dag för mig. Melody åker iväg på morgonen till sin pappa och denna gången kommer hon inte hem på några timmar, utan ska stanna där fram till Söndag. Vilket kommer vara så hemskt tungt för mig. Inte för jag tror att han inte kommer ta hand om henne väl, absolut inte. Men ni som inte sitter i samma båt har inte den blekaste aning om hur det verkligen känns när man väl är här och ska lämna ifrån sig sitt barn. Visst ni kan förstå, men den smärtan är enorm och saknade av henne är plågsam..
 

Min käraste och dyrbaraste ägodel ligger tätt intill mig sovandes som en stock. Hon har precis somnat och nu kan lilla mamma hennes blogga en stund innan läggdags.

Sitter i vagnen och leker lite med sina dinglisar.
Håller hårt om sin lilla vän
Och såklart måste vännen komma in i munnen en stund..
Oj, nu ligger jag visst på magen min
Men inte i många sekunder, för nu ska jag rulla..
Mammas stora kärlek

Ett ord som finns

2013-01-25 11:20:21 Känslor & Tankar
» Kommentarer(1) «


Känslorna finns, tankarna finns kvar. Jag kan inte bara skita i allt och lossas som ingenting har hänt? Fortfarande kommer tårarna och fortfarande slår mitt hjärta för honom. Det är väl en själklarhet när man levt ihopa i två år och har ett barn av ens egna kött och blod tillsammans? Klart man vill att det en dag kanske inte är som det är idag. Att vi hittar en väg tillbaka till varandra och kan leva som en riktig familj?

Men att höra en sak ena dagen och sedan få veta andra saker den andra dagen gör en förvirrad och det gör ondare än vad man tror. Allting är en himla röra och allting gör bara så förbannat ont. Att stå för det man gjort och sedan försöka få det bättre är väl ingenting som är FEL? Att fela är männskligt och det ända man kan göra är att säga ordet förlåt och försöka få det bättre.. Alla människor här i världen gör fel och gör vi inte fel så gör vi aldrig rätt. Det är inte ens fel att två bråkar. Man är båda under samma punkt och det bästa som finns är att lösa vad problemet är, inte lägga det bakom sig eller skjuta det längre fram.

Det är väl en självklarhet att jag älskar honom ännu. Och varför ska jag då börja radera det vi hade? Varför ska jag då behöva glömma och starta om mitt liv som om ingenting hade hänt? Jag är ingen människa som trycker på en knapp och sedan är mitt liv så underbart och ingenting har hänt. När något sånt här händer eller hänt i livet har det tagit mig år av smärta för att komma tillbaka och vara nöjd och glad igen. Den smärtan som finns i mig just nu gör så otroligt ont så varje andetag jag tar känns som en kniv i mitt hjärta.

Om jag bara hade kunnat spola tillbaka mitt liv. Gud så mycket jag hade fått göra annorlunda. Jag hade aldrig gjort som jag gjorde och jag hade aldrig behandlat en människa som jag älskar över allting annat så som jag många gånger gjort. Jag hade visat att den människan betydde allt för mig och att jag älskade den över allting annat. Men så lätt är det inte, för det finns ingen knapp man bara kan trycka på så spolas det tillbaka. Det som har hänt i livet det har hänt och det finns inget man kan ändra på eller göra något åt. Jag skäms som en hund över mitt humör över mina ord och över allt det som blev som det blev. Idag får jag stå där och bara ta emot alla smärta som finns.

Jag älskar dig och det vet du om!
FÖRLÅT.

Äntligen gjort

2013-01-25 11:07:11 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna morgonen har inte alls varit lugn och skön. Jag har haft en liten tjej som har skrikit som bara den och velat bli buren stup i ett. Men ändå har jag fått bita i det sura äpplet och försökt hinna med mig själv lite också. Det är inte mer lätt att få tid till att göra annat. Bara att duscha är ett helt projekt som man fåt hitta lösningar till.. Ibland fungerar det och många andra gånger är det rena rama kaoset.

Men idag hade jag bestämt mig för att min utväxt skulle bort. Och jag har nu länge gått och velat fram och tillbaka på när jag skulle hinna med det. Men fast morgonen va som den va så blev det bra tillslut. Nu är den äckliga utväxten borta och håret har även fått en ny fin glans. En nöjd Melody ligger just nu och sover skönt och jag har lite tid för mig själv här vid datorn.
 
Hårfärgen jag använder..
En härlig röd nyans
F Ö R E
Kladd kladdigt kladdigast
E F T E R

Melody & Wilma

2013-01-25 10:58:25 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Melody älskar verkligen Wilma, så fort hon kommer nära börjar Melody att skratta och vill att hon ska komma till henne, hon sträcker ut sina armar och sprattlar med sina fötter. Imorse när jag hade gått upp, la jag Melody på golvet på ett täcke, det tog inte långt tid innan dom låg där och kelade tillsammans..
 
Melody har rullat runt och hamnade en bit under sängen..
Wilma myser och pussar Melody

Nytt till mitt allt

2013-01-24 20:19:28 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Shopping shopping, massor med shopping ännu en dag. Idag fick Smulis hem en ny body och en klänning från mitt favorit märke Newbie hos Kappahl. Hade både en check på 100 lappen plus 25% rabatt så det var verkligen perfekt! Sedan har vi även köpt hem lite nya nappflaskor till lilla älsklingen från märket MAM som också är den stora favoriten när det gäller nappar och nappflaskor!


Ännu en ny dag

2013-01-24 10:33:10 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Tidigt på morgonen ville Melody ha en ren blöja och lite nappflaska. Efter maten och blöjbytet så somnade hon om som vanligt igen. Det tog själv ett litet tag innan jag fann ro i kroppen, men även jag somnade tillslut. Efter någon timme så hör man Smulans underbara ljud då hon tar tag om sina fötter, leker med sin snuttevän och även nappen. Att ligga där och dra sig, blunda och koppla av fast hon är vaken är hur underbart som helst. Klockan 9.20 vaknade jag av detta och 9.40 gick vi upp ur sängen då hon hade kelat med sin mamma. Jag brukar lägga mitt huvud i hennes knä och då stryker hon sin hand på mitt huvud. Tar hon hårt i håret är det bara till att säga aj och sedan tar jag min hand och drar den över hennes hår. Sedan gör hon samma sak och skrattar :-) Nu sitter vi och äter frukost tillsammans bara hon och jag. För min del blev det flytande föda då det många gånger är både jobbigt och äckligt att tugga. Tur det finns andra alternativ då!


Bubbel bubbel

2013-01-23 22:38:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Smulisen älskar att bada, men denna kvällen blev badet lite mer annorlunda. Ikväll gjorde Leo henne sällskap och dom hade så otroligt kul ihop. Plaskade och lekte med dom nya badleksakerna som Leo hade fått av sin mormor.. Det är så fint att se två bebisar tycka om varandras sällskap så mycket. Så fler badkvällar kommer det att bli framöver.
 
Lilla Leo & Lilla Melody
Leo, sluta jag får det ju i mina ögon..
Melody, jag vill inte att du ska slicka på min groda
Det är min groda och jag vill inte att man slickar på den, utan man ska bita!
Ta min hand, så tar jag din <3

Värk i ryggen

2013-01-23 17:33:35 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Varje månad när kvinnoförbannelsen är på besök så har jag extra ont i nedre delen av ryggen fram till magen. Smärtan går som ett bälte runt mig och sedan förlossningen har jag nu även ont i mitt bäcken. Att bära runt på en mammig liten tös gör inte dom här dagarna bättre. Istället för att gunga henne fram och tillbaka i famnen, så tog jag på mig bärselen istället. Det tog inte många minuter så somnade hon gott på mammas bröst. Det är så härligt att kunna ha sin dotter tätt intill sig och känna hennes hjärta slå och höra hennes andetag. Kärleken till sitt barn är den största och finaste som finns!


Onsdag

2013-01-23 17:27:43 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Imorse kom Jessica och Leo upp till mig och Melody för att titta om vi hittade några fina bilder på hennes barn. Jag har otroligt många bilder så lång tid tog det innan vi kunde skrapa ihopa några stycken. När vi väl var klara så var det dags att åka iväg till stan för att framkalla dom. Gick snabbt och sedan åkte vi vidare och hamnade på IKEA för att Jessica skulle köpa någon ram.. Väl ute från IKEA så blev det att hämta hem Oliver från dagis och en snabb tur inom MAXI där det handlades hem mat till idag. Melody sov så gott i sin bilbarnstol, men jag visste också att hon snart skulle vakna. Istället för att ta henne i sin bilbarnstol och sätta i en kundvagn tog jag på mig bärselen. Hon fick sitta mot mig eftersom hon sov så sött. När vi gick där inne vaknade hon som jag visste hon skulle göra. Där satt hon mot mig hur snäll och kär som alltid och tittade på alla människor..


Spel för hela slanten

2013-01-22 21:55:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(2) «


 Denna kvällen har gått åt till att varva ner lite tillsammans med mamma. Vi spelade Sequece som går ut på att man tillslut ska få fem pluppar i rad. Såklart vann jag överlägset över min gamla mamma. Bara för jag är en djävul på att förvirra henne ;-)
 
Man måste tänka och planera för att kunna vinna.
Det kan vända snabbt

Tack ännu en gång!

2013-01-22 21:48:55 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Som ni alla vet så har Melody & Zakimbo träffat sin fina pappa idag. Det var väldigt roligt att jag också fick vara med denna gången. För vi har haft hur trevligt och mysigt som helst tillsammans. Att se Melody tillsammans med sin pappa är en obeskrivligt fint. Den kärleken till varandra är så underbar. Melody har varit hur glad som helst idag, vi har allihopa busat jätte mycket. Ätit en god middag tillsammans och bara haft hur trevligt som helst. det är så skönt att vi kommer så bra överrens och kan ha roligt tillsammans. Jag vill verkligen tacka dig Billy för du har givit mig det finaste man kan få.
 
Far & Dotter
 
 

Ses lite senare idag!

2013-01-22 11:31:15 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «



Den sovande skönheten

2013-01-22 11:29:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Näj Näj Näj!
Varför ska det alltid vara så att när man planerar saker så blir dom aldrig som man ska? Den lilla älsklingen somnade i famen på en. Jag ville hon skulle vara uppe så länge som möjligt för att sedan att somna gott i bilen då det är en rätt så bra bit att köra. Men jag hoppas det ändå kommer gå bra, fast hon sitter där själv bak i bilen. Dags att klä på den finaste lilla änglen, för idag är det minsann ännu en dag som är KALL!
 
 
 
 

Träffa Melodys & Zakimbos Pappa

2013-01-22 11:21:48 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


I lugn och ro har jag kunnat göra mig redo och klar för dagens händelser. Smulis har legat och rullat runt fram och tillbaka på golvet och lekt med sina nycklar. Det är så skönt när hon kan leka lite med sina saker själv och man inte alltid måste vara där nere på golvet bara för hon ska vara lugn och glad..

Idag ska jag och Smulis och såklart lilla Zakimbo åka iväg för att träffa deras pappa hela dagen lång. Jag berättar för Smulis varje dag flera gånger om dagen att hennes pappa saknar henne jätte mycket och längtar efter henne. Jag visar även massor med bilder på dom två tillsammans. Även om hon kanske inte förstår så vill jag att hon ska se och höra ordet pappa varje dag. Så små bebisar glömmer ju lätt och jag vill absolut INTE att hon ska glömma sin pappa. Jag hoppas dagen idag kommer att gå bra :)
 
Dagens Mamma Redo För att Gå!

Färgglad

2013-01-21 22:09:46 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «



Presenter med posten

2013-01-21 22:02:14 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Wooohooo, alltid lika trevligt när man får paket från posten. Spännande som ett barn sliter man upp paketen för att titta på vad det var man fick. Idag kom faktiskt en present till Melody från gudmor i Norrland! Super söta kläder och strumpor till älskade lilla hjärtat. Hon kommer bli så så fin! Hjärtat på byxorna är i rumpan. En liten blöjrumpa med ett hjärta på kommer bli så kärt. Vi vill tacka fina gudmor för dom fina gåvorna. Tusen tack hjärtat! Här är en mamma och en Smula som är nöjda ❤


Rent hus

2013-01-21 21:27:48 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna kvällen har gått åt till att städa hela lägenheten. Nu äntligen en och en halv timme efter är här skinande rent.. Saltet man har stört sig på är nu borta i hallen.. Smutsen och dammet är som bortblåst för denna kväll!


Presentkort

2013-01-21 16:30:40 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Vid julen fick jag lite kläder som Melody redan hade. Så jag se helt enkelt tvungen att lämna tillbaka dom fast jag ej hade kvitto. Jag frågade om jag kunde få ett presentkort istället då det inte fanns några andra kläder i hennes storlek eller helt enkelt bara fula kläder kvar för tillfället. Och det fick jag tillslut efter många om och men. Idag kunde Melody och jag utnyttja presentkortet för att få fina kläder till nästa storlek 74!! Roligt när man inte gör av med en endaste krona men ändå kan få så mycket fint med sig hem.


Shopping i Lund

2013-01-21 15:17:50 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Vi åkte en runda till Lund för att kolla vad affärerna hade att bjuda på. Hittade fina kläder till Melody som fick följa med hem. Och när vi gick där i affärerna så kände jag hur svettig Melody var under mössan, fast vi ändå varit ute mer än inomhus. Så jag fick köpa en ny mössa som inte är så otroligt varm. Igår köpte jag ju samma mössa till henne fast i en rosa och idag fick det bli grå! Nu är vi i Malmö igen och skönt är det.


Måndag!

2013-01-21 11:04:39 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Det har varit en lugn morgon här hemma tillsammans med hundarna och lilla älsklingen. Hon har lekt med sian leksaker, legat på golvet och vänt sig fram och tillbaka. Nu kan hon vända sig lika bra från rygg till mage som mage till rygg. Det går undan här hemma, rullas fram och tillbaka.

Smulisen blev precis lagom trött och jag tyckte det då lika bra kunde vara dags att klä på henne alla miljoner kläder. Som halsduken, vantarna, mössan, overallen och duntossorna. Hon är just nu i vagnen och sover så gott ute på balkongen en stund tills jag själv har gjort mig klar. Skönt att komma ut i den friska luften och sova gott.

Själv väntar jag på att Jessica ska bli färdig med att skrapa rutorna så vi kan ge oss iväg på lite nya äventyr.
 
Så mycket kärlek på en och samma gång
 

Fanny kanin

2013-01-20 22:43:41 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Teddykompianiet har ett märke som heter Alf & Fanny. Och just det märket har jag gått och blivit förtjust i redan då Smulis låg i magen och sparkade. Men jag tänkte alltid "äh det finns kvar, kan köpa det en annan dag" Varför ska man alltid dra ut på saker och ting? Skjuta upp det? För nu när man väl skulle ha snuttefilten med Fanny kanin och speldosan till vagnen så är det SLUTSÅLT överallt. Både på internet och i affärerna runt om Malmö och i närheten. Men det fanns i Helsingborg och det var den sista snuttekaninen och den sista speldosan kvar, vilken jävla tur man har? Så idag har Melody fått en ny vän och en ny speldosa som hänger fint på vagnen.. Hennes nya vän älskade hon med en gång dessutom så känns så otroligt skönt!

Tack för idag

2013-01-20 21:20:29 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


 
Nu säger vi tack för idag till Jessica och familjen och traskar istället hemåt till mormor och morfar. Kallt och skönt är det ute och en kvällspromenad är aldrig fel. Men nu är vi uppe i värmen igen..

Bingo lotto

2013-01-20 19:15:04 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Herre Gud säger jag just nu! Vi sitter och spelar Bingo, mitt i spelet skriker Jessica till mig: "du spelar på fel lott, du spelar på fel lott" innan jag fattade vad fan hon menade tog det en stund. Jag sitter och spelar första spelet på treans lott. Dunderklumpen nummer ett!!


Ikea

2013-01-20 17:35:10 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Nu kom vi precis hem från IKEA, Jessica har varit och handlat en fin kökslampa till taket! Ska bli spännande att se när den kommer upp.


Firar Jessica

2013-01-20 15:31:07 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Nu är Melody jag och Zakimbo hemma hos Jeissica och familjen och firar henne lite. Presenten är öppnad, en nöjd och glad Jessica funderar på vart tavlan ska hänga. Tårtan är nere i magen, mums!


Detaljer

2013-01-20 14:11:04 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


När jag idag var inne på H&M på barnavdrlningen så har jag länge gott och kollat på en mössa åt Melody, men aldrig riktigt fått tummarna ur rumpan till att köpa den. Men idag va det 10% rabatt för oss medlemmar och jag hittade ett par matchande vantar till. Så idag äntligen köpte jag både mössan och vantarna. Hon kommer bli så finfin med sina nya söta ytterplagg. Mamma hennes var själv inne om på Gina Tricot som var en enorm affär. Herre min skapelse vad mycket fina kläder som har kommit in. Hade jag haft pengar så hade jag bytt ut hela garderoben med en gång. Men en ny halsduk/skarf fick i alla fall följa med i påsen med dom nya leggingsen.


Helsingborg

2013-01-20 13:09:58 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Nu har vi precis varit i Helsingborg mamma, pappa, jag och lilla Smulan. Vi åkte in om Väla för en shopping runda. Det är så tråkigt att alltid bara åka till dom vanliga tråkiga ställena så denna Söndag fick vi göra en lite tripp! Nu sitter vi i bilen mot Malmö igen. Melody har fått lite fina saker som jag kommer att visa er alla lite senare idag.. Själv fick jag köpa mig ett par nya leggings då dom andra har gått i sönder ännu en gång! Så otroligt tråkigt när dom hela tiden går isönder!


Kalaskul

2013-01-20 10:44:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Vad är det här för dag? Är det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag, för det är Jessicas fördelsedag HURRA HURRA HURRRAAA!

Idag blir du hela 25 år och vi har redan känt varandra i 18 år. Tiden har gått så otroligt snabbt och jag hoppas att vi kommer få många härliga år till att ha roligt tillsammans.. Älskar dig fina vännen min <3
 
 
Melody tycker det ska bli kul med att gå på kalas idag.
 
Mamma & Melody matchar varandra bra idag!
 

Roligt att leka!

2013-01-20 10:37:22 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


 
Såhär fint sitter Melody och leker dagligen i sin stol. Massor med roliga leksaker som man kan slå med och kasta ner på golvet. Prefekt att ha sitt egna lilla bord också!

Söndags morgon

2013-01-20 10:30:00 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Godmorgon på er allihopa!
Det är så otroligt mysigt att vakna upp till en liten tjej som ligger och leker med sin lilla snutte vän, små små ljud hörs då hon pratar men aldrig ett skrik. Alltid är det samma sak, man kan ligga där i sängen och blunda en halv timme utan att hon säger ett ljud. Efter lite bus med sin lilla vän, var det dags för lite mat från flaskan. Det gick ner fort i magen och sedan ville man inte ligga kvar i sängen mer. Nä upp och hoppa, byta blöjan och sedan ut i stolen för massor med bus med sina leksaker..
 
 
 
 

chockad

2013-01-19 23:44:56 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Det kom som en chock, Melody somnade redan halv nio ikväll. Det har hon inte gjort på väldigt länge, nu är klockan 23.45 och hon sover fortfarande som en stock har i sängen brevid mig. Men nu är frågan, kommer hon verkligen sova för natten eller ska det vara flera timmars vaken tid?! Det återstår att se.
 
Det var faktiskt skönt att kunna ha lite egentid såhär på kvällen innan man själv ska somna för natten. Melody går ju annars inte och lägger sig för natten fråns vid denna tiden ungefär.. Men hela kvällen har jag kunnat ligga på soffan andas ut och sett en hel film utan en massa avbrott. Det kallar jag en lyxig härlig lördags kväll. Tyvärr var filmen jag såg SKIT, men det gör inget. Tur man aldrig såg den på bioduken.
 

Kladda är okej

2013-01-19 20:21:13 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Melody älskar sin gröt som jag tjatat om nu hundra gånger och det hon älskar också är att kladda som alla andra barn också gör. Många tycker det är NEJ med att kladda när man äter, men jag kan tycka det är OKEJ att det ska få vara lite kladd här och där. Man ska inte " l e k a " med maten, men att ha fingrarna och händerna i munnen och sedan ta lite här och där är ju inget med det.. Idag fick Melody för första gången smaka blåbär, vilket hon tyckte var jätte gott. Men att få blåbär på kläder är ju inget man vill, då det inte går bort i tvätten. Så av med alla kläder så kan man äta och kladda som man vill!
 
Mums vad det är gott med mat
Mina händer måste jag också smaka på
Ja dom smakar verkligen gott!
Nu är jag mätt och nöjd, mamma vad ska vi nu göra?!
 
Ja blåbär och gröt i hela huvudet sitter hon där nöjd över sig själv och sitt konstverk hon har skapat på sitt lilla brickbord. Lika bra att bada tyckte jag och eftersom hon ändå började bli lite trött också så är det en liten hjälp för mig att få henne att koppla av och bli lite extra trött också.
 
Vasken är den prefekta platsen att bada på..

Hemma lördag

2013-01-19 19:50:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Idag har det varit en hemma dag för mig och älsklingen, där vi har busat och stojat hela dagen lång tillsammans. Det är så härligt att hon har börjat med att skratta mer och så fort man pruttar henne på låren så ler hon så hela världen snurrar..

Men vi har faktiskt inte bara suttit här inne, vi har även gått en lång lång runda i vagnen ute i det kalla underbara vinterlandskapet.. Skönt att få frisk luft att andas och rensa huvudet från alla miljoner tankar..
 
Finare finns inte, det säger jag bara
 
Mysigt att vara nerbäddad i sittvagnen..
 

Från ingenstans

2013-01-19 14:31:45 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Varje dag flera gånger om dagen i flera veckors tid har jag försökt få Melody till att dricka vanligt vatten. Jag har provat två olika nappflaskor två såna pip muggar och teskedar. Så tillslut idag började hon dricka vatten. Så otroligt skönt ska ni veta. Nu slipper man kanske köpa den baby saften!? Hoppas nu inte detta bara är en en gångs grej. Melody har precis fått lite av sin favorit gröt, tillsammans med en god banan puré. Att se henne äta så fint blir man så otroligt glad av. Sedan ville hon naturligtvis prova att dricka lite vatten själv också, vilket inte gick som hon ville. Hihi!! En dag fixar du det själv hjärtat.


Äntligen på bättringsväg

2013-01-19 11:32:31 Smulbebisen
» Kommentarer(1) «


God eftermiddag där ute!
Melodys hosta har blivit sjukt bra för att bara ha tagit sin hostmedicin två gånger i natt. Hon har sovit otroligt bra och har idag en mycket pigg och utvilad mamma..
 

otroligt älskad

2013-01-18 22:16:30 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «



Buskul med fynd

2013-01-18 13:31:00 Smulbebisen
» Kommentarer(3) «


Eftersom Melody har varit en så otroligt duktig flicka idag, så vände jag in om myrorna och gick till alla deras leksaker. Där fann jag en hel hög med massor av roliga saker som Melody kommer att älska. Och man märkte med en gång vad som blev favoriter och inte. Så mycket fynd för bara en 50 lapp!
 
Massor med roliga leksaker till världens bästa
 
 Glad tös
 
Undra om mina fötter sitter kvar efter all lek.

Det finaste vi har skapat tillsammans

2013-01-18 13:21:59 Känslor & Tankar
» Kommentarer(0) «


Jag är så glad att du finns älskade Melody. Du förgyller alla dagar i veckan med en otroligt stor kärlek och glädje. Du är vårt alldra dyrbaraste i världen och vi kommer alltid att finnas där för dig vad som än händer. Både din mamma och din pappa älskar dig!
 

Farbror Doktorn

2013-01-18 12:27:19 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Nu har jag varit med Melody hos Doktorn. Han lyssnade noga på hennes lungor och tittade henne i halsen. Hon var så duktig tjej, skrattade och sprattlade som bara den.. När han sa att jag skulle hålla hennes händer och huvud tänkte jag med en gång: oh nä hon kommer skrika i panik. Han tog den stora glasspinnen sa till henne gapa hon gapade med en gång och det såg bra ut tyckte han. Men för att vara på säkra sidan ville han att hon skulle få ett stick i fingret. Satte oss utanför labbet och hon var fortfarande pigg och glad för att ha blivit väckt. När det var vår tur satt hon i min famn och ett två tre kom sticket men Melody tittade bara och sa inte ett ljud. Så otroligt stolt man blir.. Hon är så duktig vår lilla tös. Sänkan låg på 18 och ska normalt ligga runt 8-10 så det visar ju att hon har något på gång. Vi fick utskrivet hostmedicin som jag snart ska åka och hämta ut. Hoppas detta kommer att hjälpa henne, om hon blir värre så är det barnakuten nästa!


Sjukstugan

2013-01-18 08:33:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Nä fy för även denna natten vill jag lova er. Jag tycker så synd om Melody som verkligen stör sig av sin hosta. Hon kan inte sova länge, då hostan kommer och går hela tiden. I natt kräktes hon som bara den och mat ja det är hon inte alls dujktig på att äta. Det är hela tiden 60 man får i henne mellan mattiderna hon äter annars 120. Man har fått springa upp och ner hela natten som en stuttsboll, sugit ut allt snor som stoppar upp och gör det hela inte mycket lättare.

Även denna morgon så ringde jag till Hälsomedicinskcenter för att få en tid till henne innan helgen är kommen. Och det fanns en tid kvar den var i Lomma, vilket jag skiter i för jag vill dom ska lyssna och kolla på henne. Så 10.45 har jag fått en tid idag så det var kanon skönt.. Hoppas nu dom kan hjälpa henne!!
 

Frisk luft

2013-01-17 22:16:57 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna kväll har man fått andas frisk luft. Gick nämligen en liten runda ute i det kalla vädret tillsammans med dom fyrbenta vännerna. Och när det är såhär kallt måste man bädda ner sina barn ordentligt så dom inte fryser.. Smulan älskar verkligen sin sittvagn och denna är så pass bra att det är fullt liggläge också då sömnen kommer krypandes.. Men hon sitter där fint i vagnen och tittar på allt runt omkring, sträcker ut tungan och gör sina bubblor. HAHA!
 
Mysigt och skönt att ligga där nerbäddad.

Willys Blöjor

2013-01-17 17:37:00 Känslor & Tankar
» Kommentarer(3) «


Blöjorna jag köpte idag är Willys egna märke. Många gånger tror man mest att såna blöjor ska vara skit. Men än sålänge så tycker jag själv att dom är kanon bra.. Dom sitter jätte fint på henne, inte låga i midjan eller så. Men måste prova dom lite till innan jag kan säga på ett exakt vad jag tycker. Men om dom här fungerar så ska jag absolut köpa dom istället för Pampers. I detta paketet så fick man 50 blöjor för endast ca 60 kronor. Vilket är ett kanonpris ellerhur? För dom jag köpte innan Pampers fanns där 46 blöjor och vi betalade 110:- så det är en jäkla skillnad när det gäller prisklassen om man säger så och fungerar dom lika bra så är det ett stort plus.
 
 
 

mycket på en och samma gång

2013-01-17 16:06:50 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Idag har jag haft en otroligt och ovanligt gnällig liten flicka. Hon har varit så otroligt övertrött och inte alls kommit till ro. Man försökte med allt ingenting hjälpte. Först tänkte jag efter allt slit och försök att klä på henne och lägga henne i vagnen gå en runda, men jag själv vart inte så jätte taggad på att gå ut och frysa. Tillslut la jag mig ner i soffan tillsammans med henne. Hon somnade efter en timmes försök!

Nu har hon sovit väldigt länge, jag har varit iväg på Emporia för att kollat en sak som jag vill köpa till älsklingen, jag var inne i deras enormt fina leksaksaffär men varför skulle dom ha den? Det var inte längesedan jag såg den saken överallt och nu när jag ska ha den så finns det inte. Hur störigt är inte det? Jag har ringt till vart endaste butik i Malmö som kan ha denna sak, ingen hade den. Antingen va den slut eller så hade dom bara dom andra men just den fanns inte. Men men, jag har i alla fall nu varit och beställt den på babyringen så näsa vecka kan jag åka dit och hämta den. NICE! Det går om man inte ger upp..

In om Willys för att handla hem lite ersättning till Smulis och lite mer blöjor. Det går som smör i solskenet om man säger så. Nu har jag köpt ett par andra blöjor som jag tänkte testa. För varför ska man köpa dom mest dyraste blöjorna när hon ändå bara ska kissa och bajsa i dom? Varför måste man betala för ett m ä r k e när det ändå ska bara vara rent skit i det? Man använder så pass många blöjor om dagen, så det känns ju bara slöseri med pengar helt i onödan. Jag får mycket fler blöjor plus för nästan halva priset? Bara för att det inte är ett så kallat m ä r k e.
 
 
 
 

Vänder sig fram och tillbaka

2013-01-17 12:38:28 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


Att ligga på magen har ju som jag sagt innan inte varit något alls Melody har velat. Men nun ligger hon där och vänder sig om hela tiden från mage till rygg från rygg till mage. Här nedan är ett litet klipp jag kan dela med mig till er alla :) Så otroligt duktig tjej mamma och pappa har. Vi älskar dig och är så stolta över dig Melody <3
 
 

Jävla förkylning

2013-01-17 11:17:09 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


Snoret stoppar upp och hostan är där hela tiden. Jag har varit iväg och lyssnat på hennes lugor och det låter precis som det ska vara. Men ändå fattar jag inte varför hon inte blir av med sin hosta och sin snoriga näsa. Någon där ute som kanske kan ha något bra tips? När hon är uppe och leker och så finns inte hostan där. Det är då hon ska sova och hon ligger ner. Jag har provat med en högre kudde men tycker inte alls det hjälper henne..

En övertrött Smulis sa nyss ifrån att hon inte orkade vara upp mer. Så nu ligger hon ännu en dag här brevid mig och sover. Men hon sover inte djupt då hon är helt täppt i näsan just nu och hostar stup i ett..
 
En av Melodys nya favorit leksaker är denna..
jag älskar att ligga på ryggen och ta på mina fötter

usch för denna natt

2013-01-17 09:33:29 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Godmorgon.
Natten till idag har varit h e m s k. Har haft en liten flicka som inte velat komma alls till ro. Hon har legat och gråtit jämt och ständigt mellan varven. Hennes hosta har också varit på besök även denna natt. Mina ögon är knall röda pågrund av sömnbrist just nu. I natt fick jag helt plötsligt också sjuka magsmärtor som gjorde att jag inte kunde somna om för det. Men nu på morgonen harb vi legat kvar i sängen och snackat lite med varandra, Smulan älskar att babbla på och leka med sina fötter så det har hon gjort tillsammans med mig.
 
 

Kvällsbadet

2013-01-16 23:12:30 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Varannan dag passar jag på att bada lilla snäckan. Eftersom hon äter nu smakportioner och kladdar som bara den och hon kräker en del så luktar hon inte speciellt gott. Idag var det dags för ett litet bad i vasken igen. Där plaskade hon som bara den med både fötter och händer, inte en lugn stund och vatten över hela golvet. Haha, det är så roligt att hon tycker om att bada och är så sjövild som hon är..
 
Här leker hon fint med sina nycklar, dopp dopp ner i vattnet..
Sedan som allt annat så ska det ju in i munnen ;)
En mycket nöjd och ren bebis som luktar gottis med nycklar i munnen

Övertid

2013-01-16 22:25:49 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Melody är idag inte lätt att lägga ner och få att somna. Nä hon har sovit i tio minuter sedan vaknat i panik och bara gallskrikit. Stackars liten som har så hemska drömmar. Underhåller man inte henne stup i kvarten kommer gråten och skriken. Det är inte lätt att vara liten och inte komma till ro, eller säga vad det är som är fel. Och det är inte iheller alltid lätt för oss föräldrar att veta vad det är som är fel eller vad dom vill. Man får gissa sig fram och tillbaka och komma på vad felet är. Just nu ligger hon här brevid och leker med sin napp och är rätt så nöjd över det.

Det jag har sett nu kommit denna kväll är att Melodys ena kind är knall röd. Det är precis som om hon hade kunnat ätit något olämpligt eller så kommer hon säkert få den där dumma febern igen..
 
En stor blöt puss får mamma på kinden
Och kramar kan man inte iheller få för många av

Melody & Pappa

2013-01-16 20:56:39 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Melody har idag varit hemma hos sin pappa i några timmar. Det är så skönt att vi kan komma överrens och vara vänner. Vi kommer alltid att vara mamma och pappa för våran älskade dotter och då är det skönt när det fungerar bra mellan oss. Melody har haft det jätte roligt hemma hos pappa, dom har busat en massa och myst jätte mycket tillsammans. Jag hoppas dom snart kan ses igen så att Melody få träffa sin pappa för der behöver hon..
 
När Melody umgicks tillsammans med sin pappa så har jag försökt att underhålla mig så mycket som det bara gick. Det var sjukt svårt att åka ifrån sin dotter då hon blev ledsen när jag gick. Men jag vet att hon har det super hemma hos sin pappa och jag oroar inte mig det minsta. Men såklart är det jobbigt och det känns förjävligt att lämna bort sin dotter, när man älskar henne och har varit med henne varje dag flera timmar dagligen i fem månader.. Men vi är två som lider som bara den när vi är utan henne och jag hoppas det en dag kommer bli bättre..
 
Pappa & Melody

Sovstunden

2013-01-16 11:17:00 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Melody blev väldigt trött efter massor av lek. En trött bebis sa ifrån att hon ville sova nu nu nu. Så nu har jag precis fått henne till att somna en stund. Hon ligger här brevid mig i sängen, hon är så otroligt fin när hon sover. Man kan inte sluta att titta på henne och man vill inte lämna hennes sida. Men snart ska jag faktiskt gå in i badrummet och passa på att göra mig klar innan hon vaknar igen..
 
 
Gosiga små bebisfötter

Melody har så otroligt långa fina ögonfransar
När nappen åker ut så sover hon väldigt djupt
 

Träning av nacke

2013-01-16 10:44:03 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Träning av nacke är något Melody aldrig har gillat förr. Så fort man lagt henne på magen så har hon bara blivit ledsen och verkligen inte viljat ligga så. Men helt från ingenstans så kan hon nu ligga där en stund utan att säga något ljud. Hon kan till och med vända sig om helt nu fram och tillbaka utan problem. Det går verkligen på räls just nu med utvecklingen. Att ta tag i sina fötter när hon ligger på ryggen är något hon tycker är väldigt spännande, får hon inte tag på fötterna så blir hon rent av sagt förbannad. Nappen plockas ut och in ur munen hela tiden, ibland får hon in den rätt och många gånger inte, då blir man också väldigt sur. Sitta själv kan hon lite då och då, det går väldigt fort framåt med det också.. det är härligt att få vara med när saker och ting händer.
 
Lätt som en plätt ligger jag här och ler :)
När jag blir trött på att ha uppe huvudet lägger jag mig ner en stund istället
Ligger en stund och tänker vad jag ska göra
Att ha fingrarna i munnen är ju som ni alla vet väldigt GOTT

den kladdiga frukosten

2013-01-16 10:33:00 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Frukosten är nu nere i magen och Smulbebisen är mätt och belåten för någon timmes tid. Det brukar mätta lite grann, men ersättningen är den som håller längst om man säger så. Just nu får Melody Banangröt från Sempers som hon verkligen ÄLSKAR, hon mumsar i sig den med en gång tillsammans med en puré. Idag hade vi i lite äpplepuré och igår hade hon i persika & banan puré.
 
Det här med mat till små är rätt så svårt. Melody äter gröt varje morgon, det går hur bra som helst. Men sedan när vi kommer till att prova på middag som kyckling och rotfrukt eller några andra som finns att välja mellan går det inte alls lika bra. Antingen så spottas det ut med en gång, eller så sätter hon i halsen stup i kvarten. Men det är bara till att prova sig fram, så kommer man nog tillslut hitta något som lilla Smulis gillar!
 
Mums vad gott detta var!
Shhyy, berätta inte för någon att jag är kladdig ;)

nu eller aldrig

2013-01-16 08:58:08 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Godmorgon!
Natten har varit helt underbar. Melody har endast vaknat fyra gånger denna natt och det är två gånger hon ville ha mat och två gånger då hostan kom. Tidigt på morgonen vaknade hon upp och busade här i sängen med sina fötter och sin lilla snuttevän..

Denna morgonen kommer vi bara ta det lugnt och njuta av tiden tillsammans. Vid tre tiden ska Melody vara tillsammans med sin pappa tills kvällen är kommen. Jag har aldrig någonsin varit ifrån min dotter så länge och jag vet att jag kommer att må fruktanvärt dåligt under dom timmarna. Han vill ju inte träffa mig, utan endast Melody. Vilket är väldigt jobbigt det också. Från att ha varandra till att inte alls vilja träffas är sjukt tungt i hjärtat.
 
Under timmarna utan Melody vet jag dock inte hur jag ska fylla dom. Jag vet en sak jag ska göra om jag ens kommer att orka. Det är att åka till Lund för att handla en sak till henne som hon ska få sedan då hon kommer till mig igen. Tror dock att lusten att göra saker inte kommer att finnas, redan nu när tanken är kommen så rinner tårarna ner från kinderna. Det känns precis som många tar detta så jävla lätt, att det inte har hänt något att allting är precis som det alltid varit. Men själv tar man inte detta med en klackspark utan det är jobbigt.
 

Människans bästa vän

2013-01-15 22:57:40 Zakimbo
» Kommentarer(1) «


Zakimbo betyder otroligt mycket för mig. Jag skaffade honom då mitt liv en gång var som jobbigast. Han fick mig att växa som människa och han ställde mig upp på benen igen fast allt jobbigt och svårt som var just då. Han ger så mycket kärlek och han är ett otroligt stöd när man är ledsen. Han är en hund men för mig är han mer som min son. Jag älskar dig Zakimbo otroligt mycket du är verkligen en mycket speciell och en underbar hund. Jag hoppas vi kommer få många fina år tillsammans.

Även du känner på dig att det inte varit så bra den sista veckan. Även du har rätt att vara ledsen. Man märker med en gång när ens älskade lilla hund inte mår så bra. Men tillsammans finns vi där för varandra och tillsammans ger vi varandra den tröst och stöd som vi behöver.

Zakimbo, jag älskar dig!

host host host

2013-01-15 22:49:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Gokväll!
Melodys hosta är ännu inte försvunnen, hon hostar inte så mycket på dagarna det kommer då kvällen dyker upp. Sedan om natten då hon sover. Hon hostar så mycket att hon tappar luften, kräk av slem kommer också då och då. Nu på kvällen märkte jag när hon satt i min famn och åt att hon var jätte varm. Tog tempen med en gång och det visade sig vara en temp på 38.6 alltså det jag visste från början  f e b e r. Klockan var tio i nio och apoteket som ligger inne på Ica Maxi hade öppet till 21.00. På tio minuter snabbade jag mig för att kunna hinna, jag sprang in i affären och innan dom skulle stänga hann jag in om för att handla det jag skulle. Ibland får man ha tur, så nu har man febernedsättande hemma och det är jäkligt skönt om det skulle stiga ännu mer.

Nu ligger lilla älsklingen här brevid och sover så gott. Jag ber till makterna att hon denna natt kommer att sova bättre än dom senaste nätterna. Det behöver hon verkligen..
 
Att bli gungad fram och tillbaka i en famn är det som får Melody att somna gott.
God natt min skatt <3

Det nya livet från och med nu

2013-01-15 22:39:34 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Denna bloggen kommer nu att handla om en vardag som ensam mamma och hur Melody, Zakimbo och min vardag kommer att fungera och vara. Det kommer fortfarande vara mycket bilder, och flera inlägg om dagen om tiden där emellan finns. Jag hoppas att ni som läste den förra kommer att följa med på vårt nya liv här i denna blogg.
 

Tiden läker alla sår?! Det återstår att se.
 
 

Fyra blev tre

2013-01-15 22:33:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(2) «


Det har pendlat upp och ner som en enda stor röra i livet. Vi hade våra disskutioner och bråk dagligen om dom små enkla tingen i livet. Billy stod inte ut mer och sökte då en lägenhet till sig själv. Han kom en dag hem och berättade att han hade sökt en lägenhet och sa att han snart kunde få flytta in där om han skulle få den då han stod som nummer tre i kön.

Jag ville inte tro på detta och jag bestämde mig för att tro att detta bara var några hot. Men förra veckan fick jag ett SMS på mobilen med STORA bokstäver där det stod att han fick lägenheten med en super glad gubbe. Där svalde man en stor klump och kände bara hur hela livet rasade samman. Det han sa stämmde det var inget skämt det var ren sanning. Såklart blir man så otroligt ledsen och uppriven då man verkligen kämpade för att man ville få det att fungera tillsammans som en familj. Jag kastade ut Billy samma kväll som jag fick reda på att han fick lägenheten. Nu i efterhand tänker man "vad fan gjorde jag så för?" Men det kändes så jävla rätt då, varför skulle han bo kvar tillsammans med mig Zakimbo och Melody i lägenheten om han ändå hade gjort sitt val med att lämna mig? Att gå där varje dag och veta detta tyckte jag bara skulle vara skit.

Jag är otroligt ledsen att detta blev som det blev. Hade man fått spola tillbaka sitt liv hade man gjort massor med saker ogjorda. Man hade visat mer av det rätta än det som man gjorde så jävla fel. Jag älskar Melodys pappa otroligt mycket och jag är ingen person som bara stänger av min känslor på en dag. Jag tycker detta här har varit och är sjukt jobbigt. Bara tanken hur Melody nu ska åka fram och tillbaka som en jojjo skrämmer mig något fruktansvärt.

Det var inte så man ville detta skulle sluta. Många av er där ute säger att det blir bättre då Melody kommer få två glada föräldrar. Visst säg vad fan ni vill, men om ni tänker hur ett barn tycker det är om man ska åka den ena veckan till mamma och den andra veckan till sin pappa. Hur tror ni det är? Jag har sett och hört så många barn där ute tyckt detta är så otroligt jobbigt. Man vill och behöver ibland sina två föräldrar tillsammans..

Melody är FEM MÅNADER gammal och hon ska redan nu ha ett sånt liv? Fy fan för det säger jag bara. Stackars lilla flicka. Jag ångrar ALDRIG Melody aldrig någonsin fast ekonomin har varit som den varit och är som den är. Och andra saker därtill. Men att veta hur hon kommer leva i framtiden är SKIT rent utav sagt.

Sedan att veta att man inte får vara och träffa den man ÄLSKAR så otroligt mycket tjugofyra timmar om dygnet är så fruktansvärt plågsamt. Och det gäller inte bara för mig naturligtvis det är lika jobbigt för oss båda föräldrar. Men vad ska man göra när den andra har bestämt sig för detta. Man måste blunda och välja en ny väg att gå..
 
Vi var en gång i tiden en hel familj..
Men även sagor har sina slut!