Stjärntecken

2013-02-28 20:16:00 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


 
 
Lejonet är verkligen solens tecken och de är lekfulla, stolta och älskar att stå i centrum. Lejonet är mycket kreativ, dramatiskt och gör allt i stor stil. Extravagans och lyx är lejonets melodi. Lejonet har höga ideal, en stark personlighet och har en naturlig fallenhet för att leda. Lejonets självförtroende är enormt och de tenderar att ibland bli rätt självupptagna på gränsen till storhetsvansinne. De är svaga för smicker och är ganska fåfänga.

Lejonets är mycket skicklig på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna. De har lite svårt att lämna plats åt någon annan och erkänner ogärna när de har fel. Lejonet är oerhört generös med allt, kärlek, pengar, kunskap eller tid förutsatt att lejonet får vara mittpunkten. Lejonets favoritutryck är ”Det blir som jag bestämt”.

Lejonets är sexigt, roligt och passionerat med en oerhörd aptit på livet, de älskar glitter och glammor, äta ute, roa sig och shoppa förutsatt att lejonet har pengar att spendera annars blir de lätt frustrerade över allt de vill köpa men inte har råd med. Lejonets utvalda kan vänta sig gränslöst med kärlek och tillgivenhet. Lejonet är trogen och nästan överväldigande i sin tillgivenhet och de förväntar sig att partnern skall uppskatta och ge lejonet hela sitt hjärta.

Bara att ge allt man har

2013-02-28 19:50:36 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


En dag insåg jag att ångesten hade vunnit och dragit mitt liv ner i det svarta mörka. Varje dag hittade jag på ursäkter till att få säga att jag inte mådde bra och att jag va värd att äta chokladen, kakorna och godiset varje dag. Det enda man fick höra från alla andra va att en dag skulle det gå över, en dag skulle jag må bra. Men det är så lätt för alla andra runt om att säga dom få tröstande orden, men att sitta där med en tyngd över bröstet och all ångest varje dag att bära runt med visste dom inget om. Jag tog tag i mig själv och började kämpa mot ett mål. Visst det är ett stort mål att börja med när man låg på marken, men jag kommer klara det. Kommer vara tufft men att ha det som jag hade det går verkligen inte. Det är inte bara en sak jag förbättrar det är många många saker. - 5 kg stod det på vågen idag, träningen gör verkan och att ta bort allt helvetes socker har visat resultat på kort tid.. Nu kämpar vi vidare träningen har jag blivit mer kompis med än tidigare och det är skönt! Nu tittar vi framåt mot ljusare tider och kämpar vidare!!


Mysig morgon

2013-02-28 08:33:12 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Just nu sitter jag och Melody och myser i soffan i pyjamas framför tv:en innan frukosten.. Älskar att hon är så mysig på morgonen. Det härliga är att man aldrig vaknar upp och hör barnskrik, hon ligger där och leker med sin napp och sina fötter i lugn och ro tills man har sträckt sig klart..


Äntligen ett leende

2013-02-27 13:48:26 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Efter lite vila på en halv timme så började Melodys gnällande bli mycket bättre. Äntligen ser man en glad flicka som strålar upp med sitt leende. Det är såhär det ska vara för det får en att må så bra i själen av att se sin älskling glad och lycklig. Just nu sitter vi i sängen och leker tillsammans. Märkte att jag måste börja att använda hennes mössa innan den inte passar mer, dock kommer jag nog köpa en likadan fast större så hon kan ha hela våren. Melody och mamma provade också hennes vårjacka som hon fick i doppresent från morbror och familjen. Hur söt får man vara?! Går det bli mer sötare?? Tror inte det, världens vackraste sitter framför mig!


Påfyllning

2013-02-27 12:30:10 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Igår blev det lite vardags lyx för mig och mina naglar. Dom hade växt så det knackat så det var dags efter tre veckor att göra en påfyllning. Skulle först ha glitter tippar men slutade med lite neutralt ännu en gång. Men nästa gång så ska det nog bli något helt annat! Det är så skönt att ha naglar igen och man känner sig mer kvinnlig än innan.


Ta vara på det ni har

2013-02-27 12:19:46 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Så många där ute som nig inte förstå hur det känns när man mister någon man älskar över en natt. Dagarna går och tiden rinner iväg det har gått ett tag sedan vi gick skilda vägar. Varje dag kämpar man med sina tankar och sina känslor, varje dag är en plåga och en tyngd som gör att man får kämpa med att hålla sig på banan. Visst har man mist sina kärlekar genom tiden, men när man skaffar ett barn och man bildar en riktig familj så är det hemskt bär det behöver gå så långt att man inte ska få leva tillsammans mer. Vissa dagar är värre än andra och just denna dagen är en sån dag då man inte vill göra något annat än att bara vara ifred. Ledsen dag för både Melody och mamma idag!


barndomsminnen

2013-02-25 23:30:04 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag var på premiären av barnloppisen i Folketspark i helgen och sedan va vi en vända om Lunds stora loppis i parkeringshuset. Man fann en del grejor till sin lilla ängel, men dock va det inte så mycket som man hade hoppats på att hitta. Men en del saker fick man med sig hem i alla fall. Det är så roligt när man hittar saker som väcker upp minnen från barndomen. Det kan vara en leksak som man själv har haft som liten eller så kan det vara en figur från ett barnpogram som man tittade på. Denna gången hittade jag ett mjukisdjur som jag själv hade som barn och som jag faktiskt tittade på som serie helt ny med lappar kvar tio kronor klart man köper den liksom..
 
Cat / Dog hette serien kanske någon som själv såg den som liten?

Tankar & Tårar

2013-02-25 23:12:58 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(3) «


Idag kom dagen då vår dotter fick ett schema på hur hon ska få leva nu den närmsta tiden hos sina föräldrar. Kan ni fatta hon har ett liv som är uppbyggt på ett schema. Det låter hemskt och jag tycker verkligen det är hemskt också. Jag satt där inne och grät för det va inte såhär man planerade sitt liv det va inte så här man ville det skulle vara eller bli. Själv har jag alltid levt med båda mina föräldrar jag har haft vänner runt om kring mig som har haft skilda föräldrar. Man fick alltid höra hur jobbigt dom tyckte det va och vilken tur jag hade som hade båda mina.. Sedan finns det absolut andra som tycker det är skönt att ha mamma på ett ställe och pappa på ett. Men min dröm va att det skulle vara mamma pappa barn. Att vi skulle bo utanför Malmö där det va tryggt och lugnt. I en bra skola som hon hade trivts i och allting skulle varit underbart. Men en dröm kunde krossas på bara några få sekunder..

Men när schemat börjar gälla så är det som så att Melody kommer att bo med sin pappa Måndag, Tisdag och Onsdag. På Onsdag kväll så kommer jag att hämta Melody så hon är hos mig Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Såhär kommer det vara fram till juni och sedan får vi se om vi hittar ett nytt schema. Jag har fått planera om mitt liv ännu mer nu då mina mamma dagar är slut den 31 Mars. Så jag har fått spara dagar så jag har 20 dagar nu som jag sedan kan ta ut två dagar i veckorna då Schemat kommer gälla. För att gå hemma utan noll pengar det gör man verkligen inte. Jag måste kunna försörja båda två dom dagarna man inte jobbar..
 
När man har gemensam vårdnad så delar mamman och pappan på dagarna att gå hemma och eftersom jag redan har tagit mina så har han sina 280 dagar kvar att ta ut. Men vi får väl se hur det kommer att se ut för oss nu, detta känns verkligen PISS OFF om jag får säga det själv. Och man känner en oro till att blir jag inte inbokad dom dagarna då jag inte har vår dotter hur i hela friden ska man klara sig på två mamma dagar i veckan? Nä usch jag släpper tanken just nu då det redan har varit för mycket denna dag.
 
Jag gav dig ditt livs första tröst

Melodys nya vårjacka

2013-02-25 10:36:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Igår köpte jag en fin ny vårjacka till Melody från Kappahl. Jag har haft svårt att hitta någon till henne som fallit en i smaken med en gång. Men jag har varit och kollat på denna jag köpte igår rätt så länge nu och sett att den försvinner allt mer och mer i storlekarna. Jag tog storlek 74 men kommer nog istället att ta en storlek 80 då det kommer nog vara ett rätt bra tag till innan våren kommer att titta fram sedan har hon ju redan nu börjat med storlek 74 och kanske bättre att ta en 80 då? Det är så svårt så svårt att veta vad man ska ta för storlekar när det gäller saker lite längre fram. Och köper man inte en vårjacka nu man sett så kanske den inte senare då man ska ha den är kvar.
 
Storlek 74 och som ni ser får man vika upp armarna rätt så mycket..
Men sedan så känns det inte som om hon kan ha någon tjock tröja eller kofta under!

besviken och ledsen

2013-02-25 08:56:33 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Denna natt har inte alls varit någon rolig natt. Ont i magen och inte alls har man kunnat somna fast Melody har sovit hur bra som helst. Många tankar har flugit och farit fram och tillbaka och ekat i huvudet om och om igen.
 
En sak jag inte kan förstå är att människor kan vara så otroligt elaka och falska. att från ena dagen vara gullig go medan den människan tycker något helt annat istället om en. Människor är svin, man tror man har hittat någon man kan lita på men i själva verket så hugger den en i ryggen när man vänder sig om. Jag har lärt mig nu att det finns INGEN ingen i hela världen du kan lita på mer än dig själv. Snackar dom inte skit så gör dom andra saker så kan knäcka dig ändå.
 
Idag är det ännu en gång familjerätten som står på schemat. Och eftersom det vackraste inte får följa med så ska jag köra iväg henne till sin farmor idag. Där dom kan gosa i den timmen som mötet tar. Vi får väl helt enkelt se vad som kan hända och ske denna gången. Blir det onödigt tjafs? Kommer vi komma fram till något? Ska vi gå därifrån som ännu mer ovänner än dom vi redan har blivit? Ja allt återstår att se helt enkelt..
 

ESSKA

2013-02-24 19:10:00 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag vill bara ännu en gång tacka företaget ESSKA för dom otroligt fina napparna som låg i min brevlåda idag. Tusen tack kära ni. Denna gången fick jag hem tre olika Lejon nappar, då Melodys stjärntecken är "Lejonet" Alla som känner mig och som följer oss både på Instagram och bloggen vet att Melody bara har MAM nappar, men det ska bli spännande att se hur hon kommer att ta ESSKA napparna nu..

När jag satte in nappen spottade hon ut den med en gång. Det var ju inte alls det hon va van vid. Sedan tog hon själv nappen som hon är så otroligt duktig på att själv stoppa i munnen. Men eftersom hon är van vid MAM napparna då det kvittar vilket håll man sätter in nappen på så va det betydligt svårare för henne att få in ESSKA nappen rätt. Det blev många gånger upp och ner och då åkte den bara ut haha, så hon kom på leker jag med en hand och håller nappen för munnen med andra så stannar den kvar. Hon är så otroligt härlig på alla sett och vis..

 ESSKA Lejon nappar
Har även hittat den prefekta burken för Melodys nappar :)

Det börjar visst att dala neråt

2013-02-24 19:02:34 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Hejsan alla trogna läsare!
Jag ser som det har dalat på grund av att jag la en liten paus för bloggen och laddade om batterierna istället. Det blev lite mycket på sista tiden som gjorde att jag mådde väldigt dåligt. Jag är iheller ingen person som kan hålla allting inom mig bara till en viss del sedan exploderar jag, antingen av tårar eller av annat.

Som alla här inne vet så har det ju varit som så att jag och Melodys pappa Billy har gått skilda vägar. Vilket är super tufft och det är inte alls som man har tänkt sig. Allting tar en ny vändning i livet och ibland vet man inte hur man ska hantera det.. Och det gör inte saken lättare när det uppstår STOR bråk mellan varandra iheller, ett HAT som gör att man mår ännu mer sämre än innan. Det har tyvärr gått för långt just nu att det har hamnat hos familjerätten. Men jag hoppas alla puzzelbitar faller på sin rätta plats så småning om och att allting kommer bli bra igen. Men om vi släpper detta ämnet och går istället till Melody!

Melody hon mår bra, men hennes hosta har kommit tillbaka kraftigare och värre än innan. Jag har varit på akuten med henne där hon fick andas in andrenalin två gånger. Jag har även varit ännu en vända hos vårdcentralen där en doktor ännu en gång fick höra på hennes lunger och ta olika prover. Melodys prover är så bra som dom kan bli. Men hostan blir hon inte av med. Nu har jag äntligen fått igenom att dom skickade en remiss för att kolla om hon har allargi mot någonting. Förkylningsastma det har hon, men när doktorn lyssnade på mig så kanske han kunde tänka sig att jag hade en poäng med att det kan vara någon form av allargi. Så när tiden kommer ska bli spännande att se. Allting ska ju ta år och dagar när det gäller sjukhuset.
 
Hur mår jag själv då? Jo jag har legat i inflensan och inte alls varit det lilla minsta pigg eller kry. Det har varit migrän och det har varit hosta och feber. Så jag har varit helt utslagen i några dagar. Det blir så mycket svårare då man har en liten också att ta hänsyn till. Man kan inte bara ligga där och tycka så synd om sig själv. Hon behöver leka och hon behöver en massa stup i ett. Men nu är det bara trötthet och huvudvärk kvar annars mår jag bara bra.
 
Jag hoppas ni läsare kommer att komma tillbaka igen, för nu är vi redo för att blogga ännu en gång!
 

. slut

2013-02-16 19:59:31 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(9) «


Slutar att blogga nu om mig och om melody ett tag.

Smulans nya vagn

2013-02-16 16:44:51 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Mamma och pappa hade också varit på loppis idag tydligen. Efter jag hade lämnat Melody åkte jag hem till dom för att äta en god middag i lugn och ro. Då fick jag syn på vagnen som jag och Jessica hade tittat på innan idag. Melody har fått den av mormor och morfar. Det ska bli så roligt när jag ska göra om den till hennes egna. Ska piffa upp den antingen med färg eller annat, mer om det kommer senare på bloggen att visas..
 
Zakimbo hittade ännu en favorit plats att sitta på
Den kommer bli så otroligt fin när jag har blivit klar med den :)

Loppis fynd och presenter

2013-02-16 16:29:33 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Melody, jag, Jessica och Leo tog lilla blå på en liten åktur till olika loppisar ännu en gång. Det är så roligt att bara åka runt och se vad man kan finna både till sig själv och till sina barn. I dom vanliga affärerna kan man ju sortimenten innan och utantill och dom får ju inte precis in nya saker varje dag..

Efter loppisarna så åkte vi iväg för att lämna lilla Smulis till Farmor och Faster. Så nu leker och busar Smulan tillsammans med dom och lilla mamma får ta några timmar att rå om sig själv och koppla av lite. Ladda om batterierna då nätterna verkligen tär på en just nu. Jag fick även en gullig alla <3 dag present från Anni och vad ska jag säga? Jag finner inga ord hur underbar du är. Detta lös upp min dag ska du veta super tack och stora kramar till dig <3 TACK
 
Finaste tjejen redo för en liten shopping tur på loppisar
Jag fann en super söt liten ljuskopp som jag ska ha på vasken i badrummet!
En lite större modell av en typ samma leksak som hon älskar.
En spegel på varje sida är där också
Denna underbart fina ljuslykta fick jag av Anni idag :)
Tusen tusen tack för den finna presenten <3
Fick även detta till håret i mitt paket :)

Tack min fina Farmor

2013-02-14 19:23:59 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Melodys första alla hjärtans dag kort som Farmor Anni har skickat idag.
Vek man ut det så ploppade hjärtat fram
Melody blev helt förvånad när hon fick kortet i sin hand.
Melody försöker väckla ut kortet
Tillslut gick det!
Melody är super glad för sitt fina kort
Tusen tack Farmor för mitt fina alla hjärtans dag kort jag fick av dig :) <3

En ny mössa

2013-02-14 10:20:00 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


För ett tag sedan beställde jag ju hem en presonlig mössa till Melody. Men när den kom hem i brevlådan och man packade upp den så var den ju så gigantiskt stor att det inte fanns en chans på att Melody skulle växa in i den till våren. Jag tog kontakt med Mireo som har skapat mössan och frågade om hon hade råkat skicka fel mössa hem till mig. Men det visade sig att hon hade glömt att kolla mitt mejl om Melodys huvudmått och bara kört på standar måtten 6 månader. Men eftersom detta är ett seriöst företag så fick jag naturligtvis hem en ny mössa på posten som passade Melody utmärkt. Det kommer bli en kaon mössa till vårkvisten. Vill tack Mireo så hemskt mycket för den otroligt fina servicen.. <3

 Rätt stor skillnad faktiskt. Den stora mössan skickades tillbaka igår kväll igen
Passade mycket bättre än vad den förra gjorde
Melody brukar få välja sina nappar själv faktiskt
Men innan man gjort ett val måste man titta på dom först
Det är svårt att hitta den man vill ha bland högen
Jag tror det blir denna!!
Mössan kommer från Mireo & Melody valde nappen helt själv!

Alla <3 Dag

2013-02-14 10:06:00 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


Kärlekens egna lilla dag. Kanske är löjligt, eftersom alla dagar tillsammans med dom man älskar är kärleksfulla dagar. Men eftersom det ändå finns en dag som heter "alla hjärtans dag" så kan man ju inte låta bli att köra vidare på traditionerna. Melody fick en present i morse av mig eftersom det är ju ändå alla hjärtans dag och eftersom hon är min stora kärlek i livet och jag älskar henne så otroligt mycket.

Melody har även idag fått inviga en ny storlek på sina kläder. Storlek 74 du är så välkommen, vilket är ganska sjukt och tragiskt då tiden går alldeles för fort. Tänk hon hade storlek 44 när hon kom till världen för sex månader och nio dagar sedan. Men det är ju absolut skönt att hon växer som hon ska och följer sina kurver.

Vill bara hälsa alla läsarna en underbart härlig alla <3 dag!
 
Melodys nya vän Jolly Mäh
Oh, så spännande vad har jag nu fått!?
Söta glada tjejen över sin nya vän.
Kramkalas

Mysig kväll med nära och kära

2013-02-13 20:40:00 Familj & Vänner
» Kommentarer(1) «


Denna härliga kväll har jag och Melody träffat Syster och Loke hemma hos mamma. Vi har fikat och pratat allmänt skit om vindar och väder. Haft det super mysigt och jag har även tagit massor med fina bilder på lilla Loke som ni såg tidigare i bloggen.
 
Mamma & Son
Melody och lilla Loke
Melody försökte trösta lilla Loke som va ledsen

Systersonen Loke

2013-02-13 20:27:36 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Lilla lilla Loke
Kändes inte som det va så länge sedan Melody va så liten

Kliar i munnen

2013-02-12 16:08:56 Smulbebisen
» Kommentarer(2) «


Melody har börjat bita och köra runt med napparna ordentligt i munnen. Det kanske är tänder på gång?! Har massor med bitleksaker till henne men inget hon sitter och gör så i munnen med. Idag köptes det en bitnapp som hon kan hålla lätt i handen och ändå är en likhet av en napp. Nu kanske hon slipper bita på sina nappar. Och på tal om nappar så fick hon även två nya idag också.


Kallt men skönt

2013-02-11 16:26:03 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Herregud min huvudvärk/migrän vill inte alls försvinna idag iheller. Känns som det bara blir värre och värre faktiskt. Har tagit det så lugnt som möjligt hela dagen lång. Melody och jag tog och gick ut på en lång lång runda i det kalla vädret tillsammans med dom fyrbenta vännerna. Smulisen ska alltid hålla koll på hur dom går så hon vänder huvudet fram och tillbaka för att se vad dom ska göra. Haha, ser så kärt ut! Fast det är så isande kallt så va det ändå härligt att gå en lång runda för att rensa huvudet från en massa tankar och dyligt som sitter fastklistrat på hårddisken.
 
Melody ska kolla vart hundarna tog vägen.
Mys i vagnen tillsammans med vännerna.
Förstår inte vart tiden tar vägen, tänk så stor du har blivit på så kort tid.
Nappen på sne, men lika nöjd och glad för det!

Ny smak

2013-02-11 15:45:08 Mat & Bak
» Kommentarer(0) «


Det har visst kommit ännu en by smak på Risifrutti som man måste prova. Eftersom jag både älskar annans och cocos så är det perfekt.


Melody & Wilma

2013-02-11 13:32:22 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «


Melody & Wilma

Otroligt fina tillsammans

Man måste passa på

2013-02-11 12:10:11 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Medan man kan och medan Melody sover så ska man alltid passa på med att göra saker. Idag har jag passat på att lägga mig i sängen och bara vila. Hon sover ännu och magen kurrade som bara den, så jag har precis gjort en god lunch till mig själv. Jag är inget fan av Advokado, men jag tänkte om jag steker den tillsammans med min svamp och purjolök så kanske det bli gott? Ja varför inte det blev ju gott faktiskt. Så nu ska jag luta mig tillbaka stunden som finns kvar att bara koppla av med min otroliga migrän innan Melody vaknar.
 
Färska champinjoner, Advokado, Purjolök, salt och svartpeppar
Mumms, det ser gott ut!
Knäckte i två ägg och gjorde en härlig äggröra!

Världens duktigaste tös har vi fått

2013-02-11 09:45:59 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Man kan inte mer än att bli stolt över vår dotter. När hon skulle få inhalator trodde jag först det skulle bli jätte svårt, men hon har fått titta, känna och studera sin mask redan från första gången innan jag började ge henne sina mediciner för att hon inte skulle få en skräck upplevelse varje gång man skulle ge henne dom. Varje gång jag tar fram dom hoppar hon och flaxar med armarna av glädje i stolen. Hon vet exakt vad som väntar henne och hon vet att hon ska ha masken framför mun och näsa. Hon drar den själv mot sig och sitter helt stilla i sina sex sekunder för varje medicin. När dom två medicinerna är tagna vet hon att det är dags för dricka. Hon måste dricka mycket vatten då hon inte ska få svamp i mun och strupe. Hon dricker hur fint som helst och allting går som det ska. Man är stolt att ha en sån duktig tös.


Huvudvärk blev till migrän

2013-02-11 09:39:14 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Hela gårdagen va en mardröm i huvudet. Varje steg jag tog gjorde ondare än någonsin. Huvudet var som en tickande bomb som kunde explodera när som helst. Kvällen kom och bomben utlöste till migrän. Hela natten hade jag migrän och visste inte var jag skulle ta vägen med min hemska smärta. Det är inte så enkelt att försöka koppla av när ens lilla är ledsen och extra gnällig iheller. I morse när jag skulle vakna hoppades jag på att det skulle var över, men varför skulle den ha försvunnit när jag kan få lida ännu en dag?


Dagens Smulbebis

2013-02-10 17:48:21 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Ohhieee flygplan ohiow flygplan upp i luften här i stan kommer våra flygplan
Men mamma ska jag verkligen se söt ut alltid?

Tröttis

2013-02-10 16:00:00 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Lilla älsklingen är tröttis och det blir ännu en lång lång runda med vagnen. Ska faktiskt ta och röra på mig till Ica Maxi för att kolla om dom har en sak kvar. Så det blir en prefekt runda till en sovandes bebis i vagnen. Och då för ju mamma hennes röra lite på fläsket också "hihi"
 
 

En lekfull söndag

2013-02-10 15:52:00 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Ännu en gång på slutet av veckan. Melody och jag har lekt jätte mycket med alla hennes nya leksaker som hon fick igår. Den lilla "Leo" dockan tyckte Melody va jätte rolig att leka med. Den är liten och den är helt prefekt att ha i dom små små händerna. Dockan åkte upp och ner, fram och tillbaka hela tiden..
 
Underbar och glad!
Nu i ro slumra in alla käraste min..
Väldigt koncentrerades liten tjej
Shhhy, du ska inte skrika "Leo"
Haha, "Leo" nu har jag dig allt, nu ska du få hänga upp och ner en stund.
Ojsan, förlåt "Leo" jag tappade dig
Smulan sitter fint och tänker på vad hon ska göra här näst
Men även dom andra leksakerna var roliga att leka med..

Minnena från förr

2013-02-09 17:29:22 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Jag kunde inte låta bli att köpa den lilla dockan från tv programet rugrats som jag och Jessica älskade som små. Varje gång jag kollar på Leo "Jessicas son" så får jag upp lilla Tommy från rugrats i huvudet. Jag tycker det påminner om Leo liksom, jag vet inte varför men det är så det är bara. Så lilla Tommy fick snällt följa med mig hem idag! Kostade ju bara ynka 3 kronor liksom ;-)
 
Tommy från rugrats
Alltid roligt när man hittar äldre saker som väcker minnena från förr!

Loppis fynd till Smulis

2013-02-09 17:24:14 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Eftersom Melody har varit hos sin pappa idag, så har jag ju fått en stund för mig själv att åka iväg till olika loppisar för att leta efter nya leksaker till prinsessan. En del saker följde med hem och nu har man tvättat dom mjuka sakerna i tvättmasinen och dom andra har man skrubbat från topp till tå ordentligt. Men jag älskar när man finner sina små fynd till kanon priser. Tänk så mycket detta hade kostat om man hade gått en runda på Toys R us eller någon annan leksaksaffär. Nä på loppis får du mer för pengarna!
 
En söt Panda som man kan dra benen fram och tillbaka, man kan röra huvudet..
I fötterna finns det lite kulor som låter.
En larv som spelar musik.
Perfekt för Melody att hålla, dessutom hörs den när man skakar den.
Prasselböcker är en höjdare så det kan man inte få för många av.
Lilla My skallra
Söt liten nalle som har något inne i sig som hörs.
Skallror från Teddykompaniet.
Man kan putta på den, men den trillar aldrig.
Vanlig Apa
Vagnleksak, men kommer ha den någon annanstans till lilla Smulis.

 

Speciell på alla sätt och vis

2013-02-09 17:11:13 Zakimbo
» Kommentarer(0) «


Zakimbo är en sån otroligt underbar hund. Nu har Zakimbo hittat en favorit plats att ligga och vila i. Smulans babysitter är ju den perfekta sängen för en hund som Zakimbo. Är det inte resväskor så är det babysitter haha!
 
Mamma, jag vilar mig en stund!
Finaste Zakimbo

25 % Rabatt på hela ditt köp

2013-02-09 15:59:18 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Igår fick man ett SMS från Kappahl där det stod att alla vi medlemar har 25% rabatt på hela ditt köp. Såklart passar man på när rabatten bara gällde i två dagar och eftersom det har kommit in nya Newbie kläder så måste man ju verkligen passa på innan det blir slutsålt. Älskar ju det märket både för kvaliten och för kläderna är så otroligt fina..
 

Melody har fått presenter

2013-02-09 15:55:37 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Tuffa jeans och en söt topp och underbart söta små skor
 
Att få överraskningar gör ju en bara så otroligt glad. Idag fick Melody en presentkartong med dom här underbart fina kläderna och skorna av min Bror och hans familj. Jag blir så glad och vill verkligen tacka er så hjärligt för dom fina sakerna till Smulbebisen. <3

orolig natt med massor av drömmar

2013-02-09 15:51:09 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Denna natten har Melody sovit väldigt oroligt. Hon har drömt hemska drömmar och vaknat upp i panik med skrik och gråt. Försökte att trösta henne, men hon blundade och grät jätte mycket. Efter någon minut i famnen lugnade hon sig tillslut. Hatar att dom små liven ska drömma så hemska drömmar!

Melody och jag vaknade tidigt i morse. Låg i sängen och myste en stund innan vi klädde på oss och gick upp. Tog på henne overallen, vantar, halsduk, mössa och tossorna bäddade sedan in henne i vagnen för en promenad i snön. Vovvarna följde naturligtvis också med oss på en härlig morgon runda.. Efter frukosten så åkte jag och Melody iväg till hennes pappa där hon idag ska umgås med honom i några timmar. :)
 

Dagens Smulbebis

2013-02-08 22:50:42 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «


Godaste fingrarna i världen
Lilla älsklingen mös i sängen
Något mer vackert finns inte

Fredag

2013-02-08 12:29:08 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Melody och jag klädde på oss och gick en runda med vagnen. Mötte upp Jessica och barnen för att umgås med dom en stund. Snön började falla från himlen och vi bestämde oss sedan för att dra in till Jessica..


Njuter du av det?

2013-02-08 10:00:48 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag blir så besviken när man verkligen kämpar och försöker göra allt så bra som möjligt, men ändå så ska du riva ner väggarna som jag har byggt upp nya gång på gång. Kvällen igår slutade med blöta ögon och en jobbig natt, att lägga sig ledsen är inte det bästa om man vill ha en god sömn. Men fast natten så är jag idag pigg ändå. Varje gång jag ser på Melody så lyser min vardag upp och varm och glad blir man alltid..

Denna morgonen gick vi upp tidigt ännu en gång. Satte oss i köket åt lite frukost tillsammans sedan blev det att titta lite på Vakna med NRJ och mysa i soffan innan det var dags för bus och stoj..
 
Efter gröten fick hon resten av den nya fruktpurén som jag köpte igår.
Kladdigt blev det, men Smulis tyckte det va roligt!

Nytt till vagnen

2013-02-07 21:53:34 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag sökte och sökte överallt efter någon som sålde Emmaljungas påslakanset som hette "Happy Sheep" Hittade tre annonser på blocket, men alla var sålda. Tillslut skrev en två tjejer på Facebook att dom hade just det jag sökte till vagnen. Ett nytt går på sjuhundra lappen och tyckte naturligtvis att det inte alls är värt det bara för att ha i en vagn. Så att handla det begangnat är ju aldrig fel om det är till rätt pris.
 
Jag har gått här nu i några dagar och längtat som en galning efter att det skulle komma i brevlådan. Idag fick jag en lapp om att jag skulle hämta ut ett paket. Lyckan va otroligt stor tills jag öppnade mitt paket. Det fanns både plus och ett stort minus med det hela. Det stora plusset va ju ändå att hon hade inte bara sålt påslakan och örngott utan en kudde och ett täcke fick jag också med vilket jag absolut inte visste om. Men det stora minuset va att det var helt fläckigt och äckligt fast tjejen hade sagt att det var i nyskick. Då blir man naturligtvis besviken. Jag har stått och tvättat nu i flera timmar för att få det rent. Nu finns där inte en endaste fläck kvar och det ser ut som nytt igen. Häääärligt, men så otroligt besviken på människor som gör såhär bara för att få pengar! Hon sa att hon hade visst missat att skriva att det behövdes tvättas.. Ja jag säger inget mer så har jag ingeting sagt.

Är i alla fall sjukt nöjd nu när allting är rent och fint igen. Och att få Emmaljungas egna täcke och kudde va ju så kanon bra. Wiie, nu är vagnen mysig och fin!!
 
Myspys med kudde och täcke i vagnen
Som ni ser så är det samma söta små lamm som i sufletten
Looooove it
Sött sött sött
Det ser så mysigt ut, nästan som man själv vill ligga där och gosa

Fort går det

2013-02-07 19:28:12 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Lilla hjärtat växer så det knakar och nästan alla pyjamasar har hon växt ur. Denna kvällen gick åt att shoppa lite till min lilla älskling. Nu har hon två nya pyjamasar som kommer att passa henne bra, dock kommer dom säkert va lite förstora, men hellre det än trånga och små.
 
Aristocats pyjamasar från H&M

Willys Egna Märke

2013-02-07 12:29:31 Känslor & Tankar
» Kommentarer(0) «


Som ni tidigare har läst här i bloggen så tipsade jag er om att Willys blöjor är kanon bra. Dom håller tätt och sitter jätte bra på Melody. Har faktiskt inte haft bättre blöjor tidigare då jag har testat bpde Libero, Pampers, Ica basic & Willys. Men nu börjar Melody bli allt mer rörligare och och tänkte testa med att prova en byxblöja på henne. Det känns som om dom skulle sitta mer sköna på henne än vad dom andra gör. Jag började med att prova Libero, men dom läckte som ett soll varje gång hon skulle bajsa så rann det ut längst sidorna. Nu igår köpte jag hem byxblöjorna från Willys och har provat två stycken. När hon bajsade rann det inte alls ut på sidorna och dom sitter kanon på henne, fast dom är från 8 kg. Melody har rätt så tjocka lår och därför sitter dom perfekt som handen i handsken! Men ett tips till er alla där ute är att fast det inte är märke så kan det vara så mycket bättre för just ditt barn.
 
Willys egna märke
Byxblöjorna
Ett paket blöjor för endast 69:- kostade dom!

lekfullt och en doft av kärlek

2013-02-07 11:50:13 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


Mamma Wilma intog platsen på Melodys lektäcke och höll henne sällskap under hela tiden. Melody klappade Wilma gång på gång och Wilma bara ligger där och känner lugnet och kärleken kring sig.

Wilma ligger där och håller Smulis sällskap
Älgen smakade gott som aallting annat som ska in och ut ur munnen
Mamma, jag klappar vovven fint

Riktigt bra låt!

2013-02-07 10:51:44 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «Nya mediciner

2013-02-07 10:22:41 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Nu har jag varit på Apoteket och hämtat ut yttligare en ny medicin till Melody. Det visar sig att denna läkaren sa att hon har inflammation i luftrören och kan även kallas som en förkylnings astma. Så nu ska Melody ta två olika mediciner och jag hoppas verkligen dom kommer att hjälpa henne denna gången.

Jag har varit på akuten, jag har varit på vårdcentralen haft olika läkare alla gångerna och varje gång man kommer dit så är det ju något nytt dom hittar. Så är det alltid alla läkare säger olika liksom och man blir bara mer och mer orolig eftersom hon haft detta nu så pass länge. Men nu ska hon inhalera Airomir och Flutide Evohaler.
 

VC med Smulis

2013-02-07 09:22:04 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Ännu en gång sitter man på VC med Melody. Jag tycker inte medicinerna hjälper för hennes hosta och vill att dom tar tag i detta nu. Hon är hur pigg, glad som helst hela dagen lång tills kvällarna och nätterna kommer då hostan är som värst. Lilla tösen min ska inte behöva ha det såhär och jag hoppas dom kan ge henne något som hjälper..


Dagens Melody

2013-02-06 22:20:48 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «


Det finaste man kan ha
Otroligt vackra stora ögon som du har fått efter mamma din <3
Vännen Teddy & Melody
Teddy kan stå, Teddy kan stå

Tack Nestlé

2013-02-06 19:34:48 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


I brevlådan idag låg även ett annat paket till Melody. Hon fick 2 olika smakprover med Välling och 2 smakprover med gröt från Nestlé och en liten bok där det står lite saker i och såklart rabatter. Tusen tack Nestlé för det, härligt när man får lite sånt på posten. Det gör en glad!
 

Beställningarna från Mireo

2013-02-06 19:27:26 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(3) «


Nu äntligen kom beställningen från Mireo hem i brevlådan. Fyra stycken super fina dregglisar, en persnolig mössa och en underbar scarfs till min lilla Smulis som hon ska ha till våren. Perfekt! Alla sakerna var hur fina som helst, men tyvärr så är mössan helt på tok för stor för lilla snäckan. Jag tänkte hon skulle ha den till våren, men vet i katten om hon ens hinner växa in i den tills dess?!
 
En supersöt scarfs som Melody kommer ha till våren.
Superfint kommer det att bli!
Love you my little heart
Bara för att man saglar mycket, behöver man ju inte ha fula dregglisar :)
Superfina mössan med hennes namn på!
M E L O D Y
MAMMA, den är för stor för mitt lilla huvud
Snyft, jag ser ju ingenting mamma..
 

En riktig hemmadag

2013-02-06 16:24:06 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(11) «


Denna härliga mysiga onsdag har Smulbebisen och mamma inte lämnat hemmet mer än när storebror och Wilma har behövt gå på en runda för att kissa och bajsa. Vi har myst, vi har busat och när lilla hjärtat sov sin lilla lur vid två tiden så passade jag själv på att fixa mer med vagnen och tvätten, städade undan här hemma, hann till och med sätta mig ner vid tv:en för att äta middag. Nu sitter vi här på golvet och leker med hennes alla leksaker!
 
Att en prasselbok kann vara så otroligt intressant!
Gotti gott gott

Liten till stor

2013-02-06 14:39:42 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(2) «


För en vecka sedan började jag med dom större napparna till Melody, då hon envisades med att dra ut dom lite mindre hela tiden och ändå vara så förbannad för hon inte hade någon i munnen. Det kändes precis som hon behövde något större liksom. Hon blev aldrig nöjd, hon körde runt med den lilla nappen fram och tillbaka med händerna.
 
Jag tog då och plockade fram en större napp som är från sex månader. Vilket Melody inte alls gillade, hon klöktes så fort nappen kom in i munnen och spottade ut den igen. Jag tog in den lilla nappen igen och hon sög ett tag men började med att ta ut den igen. Varje gång hon gjorde detta stoppade jag in den stora nappen. Efter några gånger med detta tog hon den stora nappen med. Nu har jag inte det problemet med en ledsen tjej som drar ut sin napp men ändå vill ha den. Nu har hon dom stora MAM napparna istället!

Eftersom jag bara hade en nattnapp till henne från den andra storleken så fick jag ge mig ut på jakt efter nya nattnappar i en storlek större. Så nu har hon två natt nappar också till sin lilla samling! Jag älskar verkligen nappar och dom finaste som finns är absolut MAM. Så fort jag ser något fint mönster så köper jag dom med en gång! Det är aldrig fel att ha många nappar att välja mellan :)
 
Nya självlysande nappar till Smulbebisen
En fin liten samling på Nappar till Melody

Galltvål & Smuttsen är väck

2013-02-06 11:57:04 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag har gnuggat lite på sufletten på innertyget men sätt sedan när man kommer ut i det riktiga ljuset att jag missat en del. Så nu ska jag ställa mig yttligare en gång till för att skrubba så nävarna blir röda. Jag vill ju få bort det lite gulaktiga som det blir tydligen i alla Emmaljunga vagnarna vad jag har hört. Men varför blir det gult? Och var kommer det gulaktiga nyansen ifrån? Men lite vatten och lite galltvål en tvättsvamp och två nävar sedan ska det bort bort bort! Hoppas jag lyckas bättre dennan gången då. Det som är bra är att det fortfarande är ljust ute så man kan gå direkt till fönstret för att checka läget!
 

Leo Andreas Andersson

2013-02-06 11:52:43 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Leosen
Alltid så är denna lilla killen GLAD

Onsdags Besöket

2013-02-06 11:50:56 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Ingenting va planerat denna dagen. Men helt plötsligt fick man ett SMS när man satt på golvet och busade tillsammans med Smulisen, det var Jessica och Leo som undrade om vi kunde hitta på något istället för att sitta där på varsitt håll helt själva. Jag bjöd över dom och nu har Leo & Wilma lekt och busat tillsammans, Melody har suttit och lekt tillsammans med sina leksaker..
 
Leo sitter på golvet och väntar på Wilma
Wilma börjar sakta men säkert röra sig mot Leo
Leo väntar och väntar
Tillslut möttes dem på halva vägen..
 

Mysmorgon

2013-02-06 11:40:38 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Mamma & Melody har haft en riktigt mysig morgon tillsammans. Vi gick upp ganska så tidigt då Melody inte ville ligga kvar i sängen mer efter ett blöjbyte. Satte oss i köket för lite gröt och en shake till mamma, tände massor med ljus och sedan blev det mysstund i soffan framför ett toppen pogram Vakna med NRJ! Kan morgonen starta mer bättre än såhär?
 
Zzzz
Finaste låg och vilade ögonen en stund
Gröt är så gott på morgonkvisten
Allting måste ju in i munnen som vanligt!
En mycket nöjd Melody

Välling från 6 månader

2013-02-06 11:17:40 Mat & Bak
» Kommentarer(1) «


Melody blev som alla redan läst ett halvår igår. Detta firades med att hon kunde få prova välling för natten. Jag trodde aldrig hon skulle dricka det. Men det var inga protester eller något, hon drack det på ett kick. Mätt i magen och somnade sedan direkt efter. Men som jag har hört skulle välling vara mer mättande än vad ersättningen är. Vilket jag inte alls tyckte var någon speciell skillnad då hon fyra timmar vaknade av hunger i magen.. Men absolut att vi kommer köra på välling fler gånger då hon gillade det!
 

Världens finaste sex månaders smulbebis

2013-02-05 20:40:58 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «


2012-08-05 Kom den vackraste i världen till oss. Idag har det redan gått ett halvår sedan dagen hon föddes. Jag kan verkligen inte förstå vart tiden rusar iväg? var är vår lilla lilla bebis på 2875 gram och bara 46 cm lång? Idag har vi en stor flicka som kan så mycket och vill så mycket hela tiden. Melody mamma och pappa älskar dig!
 
Lilla Smulan, du är pappa och mamma i ett, men självklart så har du ditt helt egna sätt. Du har älskats sen dagen du las mot mitt bröst. Och jag gav dig ditt livs första tröst <3
 
Sex månaders tjejen
Gottis, med kaninöron
Världens finaste älskling
Melody & Sin Fina Lilla Vän
Mamma & Pappa i ETT

Hipp Hipp HURRA HURRA HURRRRRAAAA

2013-02-05 20:36:27 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Vad är det här för dag? Är det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag, för det är Melodys månads dag hurra hurra hurra! Idag har Melody ännu en ny månads dag. Hon blev hela sex månader och har lekt tillsammans med Leo hela dagen lång..
 
Leo, du är min bästaste bästa vän <3
Vi ska alltid vara vänner för evigt
Leo? Kan jag också få smaka?!

Rå om sig själv

2013-02-05 14:18:17 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Jag har alltid haft snygga naglar tills man skaffade ett jobb där man inte fick ha snygga naglar på. Sedan blev det att man bara sket i det, man vande sig att leva med korta ojämna naglar med lite nagellack på. Men nu har jag tagit tag i det och äntligen skaffat sig ett par tjusiga naglar. Ibland måste man kunna också få rå om sig själv lite extra. Man ska inte behöva gå ner sig bara för man har skaffat barn. Man ska istället lyfta upp sig istället..


BVC

2013-02-05 14:09:36 Familj & Vänner
» Kommentarer(0) «


Det har blivit väldigt lite blogg på dom sista dagarna har jag märkt. Men eftersom Melody haft sin hosta så har det inte hänt så mycket i vardagen. Men idag har vi hunnit med både det ena och det andra. BVC på morgonen med en gång, då det är 6 månaders kontroll. Melody är hur fin som helst och kan det hon ska kunna till sin ålder! Hon går upp som hon ska och följer sina kurvor. Vikten ligger nu på 7210 gram och längden är uppe i hela 65 cm. Mammas och pappas allt växer som det knakar. Melody träffade även pappa idag då han också följde med till BVC. Det är så skönt att man kan göra det tillsammans fortfarande. Efter BVC åkte vi till burlövcenter för att handla hem lite smått och gott.. Sedan lämna vi av pappa och åkte till Jessica och Leo för att umgås..


Familjen annorlunda

2013-02-04 22:58:20 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Melody somnade tillslut i min famn och nu kan jag luta mig tillbaka och ha egentid. Det är så härligt att bara stänga av allt och göra något man tycker är kul. Just nu ligger jag i sängen och kopplar av tillsammans med Zakimbo med lite familjen annorlunda. Mysigt, när jag sett klart mina två avsnitt blir det god natt och sov gott.


Blött och iskallt

2013-02-04 13:38:55 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Fy för detta otroligt tråkiga väder vi har fått. Men fast vädret så klädde vi på oss varmt för att ta en tur till Ica Maxi i morse. Melody satt så fint i vagnen hela vägen och somnade tillslut. Äntligen fick jag köpt galltvål till vagnen som jag tänkte tvätta sufflettens innertyg med och hoppas på att dom fläckarna försvinner lika snabbt med vinden. Nu är jag och Melody hemma hos Jessica en stund och har ätit en god lunch tillsammans.


Kvällspromenaden med nya vagnen

2013-02-02 23:20:44 Foto & Bild
» Kommentarer(3) «


Fast att Melody inte alls är så kry idag, så måste ändå hunden ut och lite luft det skadar ju verkligen inte. Vi provade vagnen och redan den lilla rundan som vi gick sitter hon så mycket bättre i Nitron än i Ceroxen. Hon glider inte ner till fotändan utan hon sitter kanon bra i den. Det var ju det som verkligen va det viktigaste! Sedan är denna grymt mycet skönare att köra med också, bara handtaget är en sån stor skillnad att hålla i. Jag tycker även att man kommer närmre Melody när man kör, det kändes som ett sånt stort avstånd med den gammla vagnen bara för handtaget på den var så lång. Men denna vagnen är ju lite smalare också och det är kanon för att ändå bara en sån stor och härlig vagn. Det är ju viktigt att man ska kunna sitta bra i en vagn. När hon blir större så kommer hon även då sitta som en drottning i den då den inte är så smal i sitsen. Hon har en otroligt fin plats att växa på!
 
Smulbebisen är taggad för en åktur
Sitter super bra i nya vagnen
Klart att hennes vän också skulle med ut på en åktur
Här sitter jag och andas frisk luft
Hum, där hänger kaninen och dinglar med benen
Mysigt att åka vagn
Mamma, vart tog du nu vägen?
Teddy, sitter du också bra i vagnen? :)

Ett nytt åk till dottern

2013-02-02 23:06:18 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «


Efter en jätte jobbig natt låg jag tidigt denna lördags morgon i sängen och bara kopplade av och tittade på massor av annonser på blocket. Jag var ju på jackt efter en ny vagn till lilla Smulis och det man sökte fanns just denna härliga morgon. Jag skickade iväg ett sms med en gång till den som hade vagnen vi bestämde en tid och jag åkte för att kolla på vagnen. Idag fick Melody äntligen en ny pärla att åka i. Äntligen blev det en sån modell som jag sbolut ville ha från början men pengarna fanns inte just då hon låg i magen.. Det fick bli en Emmaljunga Nitro!

Men samtidigt tänkte jag fan nu har jag två vagnar. Hennes gammla Emmaljunga Cerox 360 och nu denna nya, jag hade lagt ut annons på blocket och facebook men ingen hade hört av sig. Senare på dagen fick jag ett sms där det stod "har du vagnen kvar" Ohhh yes äntligen tänkte jag och dom köpte den med en gång! Häääärligt, ett köp och en försäljning på en och samma dag, kanon!
 
Melodys nya vrålåk
Älskar det formade handtaget
Emmaljunga Nitro Dark Grey
Bara kolla in hur sött innerfodert i sufletten är looooove it!

Jag älskar dig

2013-02-01 23:22:39 Foto & Bild
» Kommentarer(1) «inte en lugn stund

2013-02-01 23:21:45 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(1) «


Nu när jag äntligen har fått Melody till att somna så ekar hennes gråt och skrik i mina öron än. Från att vara en super glad och lugn flicka till att bli så otroligt gnällig och inte vill någonting. Det sa bara poff från den ena veckan till den andra. Det ska bara vara mamma mamma mamma. Och man kan inte ha henne i knäet en lugn stund för det ska slänga sig hit och dit eller så ska det bara gnällas. Jag har fått bära henne den största delen även denna dagen lång, min rygg verker så in i och sängen kallar på mig. Det ska bli så otroligt skönt att bara lägga sig ner och hoppas på en lugn natt. Hoppas även Melody tycker samma som mamma, för jag behöver ladda om mina batterier just nu!
 
Oh, vad det är roligt att sitta här uppe och titta..
Mamma, du måste gå med mig hela tiden fram och tillbaka annars blir jag ledsen.
Nu är jag verkligen en nöjd och glad bebis <3

Inte bara en vanlig amningskudde

2013-02-01 23:16:04 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Igår natt låg jag länge vaken då jag inte kunde sova. Jag låg och tänkte på en massa saker till Melody. Melody kan sitta helt nu utan något stöd, men när hon ska hastigt vända sig så trillar hon åt sidorna eller så slänger hon sig bara bakåt. Jag sitter alltid bakom henne på golvet för om hon skulle kasta sig så finns jag där och inte ett hårt golv liksom. Men det hade varit roligare att kunna se henne när man leker där på golvet. Det slog mig att amningskudde hade blivit en lysande idé och just den fin fräsch sådan hade jag i veckan sett på en loppis som jag och Jessica hade varit på. Så idag åkte jag dit och hoppades på att den skulle vara kvar. Där den skulle ligga låg den inte, utan någon hade gömt den vid möblerna på en fotölj så jag fann den tillslut och köpte den med en gång! Åkte hem och tvättade den så att den va ren och fin för användning..
 
Ikväll när kudden blev torr så skulle jag prova om den fungerade så som jag hade tänkt mig. Jag tyckte det blev super faktiskt och rekomenderar det till er föräldrar som också är rädda för att era barns huvud ska dunka ner i golvet. Denna kudden kommer man ha mycket användning av!!
 
För att vara ett loppis fynd så är den super fin!
Nu kan vi äntligen titta på varandra när vi leker :)
Melody ringde pappa och sa att hon saknade och älskade honom jätte mycket.

Min älskade Zakimbo

2013-02-01 19:48:09 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Min älskade ögonsten
Du finns där alltid hos mig och sviker mig aldrig.
Du ger mig alltid tröst, kärlek och torkar mina tårar när jag är ledsen
Jag älskar dig så otroligt mycket min fina Zakimbo. Tack för du är du och för att du finns här hos mig alltid.

Ren och fin och luktar gott

2013-02-01 19:36:29 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Denna kvällen har Melody tagit en dusch i sin stol ännu en gång. Hon har suttit och plaskat och lekt som alltid. Det är så skönt att hon inte är rädd för vatten och tycker det är skönt att bada/duscha..
 
Ohh, här har jag ju mina nycklar..
Så coolt, titta jag kan ta in handen och känna på vattendropparna..

Hoppas det hjälper

2013-02-01 19:32:07 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Melody var så duktig inne hos doktorn. Han lyssnade på hennes lungor och sa att han hörde hon hade mycket slem. Han kollade henne i öronen och där fanns inga tecken på någon öroninflammation, han kollade även henne i halsen och den var inte iheller röd eller så. Men han tyckte även vi skulle ta en sänka och att vi skulle ta ett halsprov på henne så det gjorde vi också. Svaret va att hon har ett virus i sin lilla kropp men hon är inte sjuk eller så. Han sa hon var en vild nyfiken liten tjej som såg ut att må hur bra som helst utan när hostan kommer. Men han skrev ut en inhalator till henne som vi ska ta till att börja med max tre gånger om dagen för att se så hon inte får några dumma biverkningar.. Nu på kvällen fick Melody sin inhalator och det gick jätte bra. Innan hon skulle ta den så fick hon utforka den själv så hon inte blir livrädd när man ska ta den. Men det fungerade super denna gången och jag hoppas det går lika lätt alla andra gånger med. Nu hoppas jag att detta kommer hjälpa henne att bli av med hostan.
 

Hos Vårdcentralen

2013-02-01 13:18:45 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «Kanelbullen

2013-02-01 12:21:06 Foto & Bild
» Kommentarer(0) «


Nu när man haft kvinnoförbannelsen ett bra tag så kommer suget efter sötsaker hela tiden och knackar på. Det blev ju verkligen inte bättre av att sätta på Melody en body där det är kanelbullar på haha :)
 
Lilla Smulbebiskanelbulle
Mamma, måste du fota mig hela tiden

Hoppas dom kan säga vad det är!

2013-02-01 11:24:28 Mammas & Melodys Vardag
» Kommentarer(0) «


Smulan sover och jag sitter här helt genom svettig för ingenting? Det är väl fortfarande hormonerna i kroppen som finns kvar efter förlossningen och graviditeten. Många gånger fryser jag, men många gånger bara rinner det av mig och så har det aldrig tidigare varit. Men men, hoppas det gör över så småningom.

Gav Smulis gröt som vanligt på morgonen, men mitt i maten så öppnade hon munnen precis som hon hade satt i halsen. Upp kommer det slem och gröt som hon bara spyr upp.. Hon har så mycket snor och slem så man knappt kan tro det är sant.. Hoppas på att man kan få något vettigt svar på vårdcentralen lite senare idag.
 
Mamma, kan jag få låna lite hår från dig <3

Lilla lilla tösen

2013-02-01 06:50:31 Smulbebisen
» Kommentarer(0) «


Godmorgon! Denna natten har varit fruktansvärd faktiskt. Har inte fått någon ro eller sömn alls. Melody har fått sin hosta tillbaka efter att vi slutade med hostmedicinen. Hela dagen igår va vi bara hemma och myste och lekte, jag ringde VC och fick en tid till idag åt henne för jag vill vara säker så hon inte åker på något rs virus eller något annat liksom. Men eftersom hon inte har feber och är hur pigg glad som helst oroade dom inte sig, dom tyckte jag skulle köra på hostmedicin igen men naturligtvis för hon är så pass liten så skulle dom kolla på henne. Hela dagen igår va hon pigg Go och glad fram till kvällen kom. Då blir hon helt plötsligt gnällig och ledsen stup i ett. Jag kunde inte sätta ner henne alls, det va bara mamma mamma mamma. Tillslut så fick det bli bärselen för ryggen ska orka med plus hade jag tvätten att ta hand om. Hon somnade tillslut vid elva tiden men vaknade några gånger då hostan kom. Men det gick bra fram tills klockan blev kvart över ett då blev hon piggelin och skulle vara uppe fram tills klockan blev kvart i fyra. Då somnade hon om men sov väldigt oroligt och gnällde fram och tillbaka. Tillslut somnade hon helt och man själv fick lite sömn. Nu vid halv sju vart hon helt täppt i näsan så det var dags att suga ut lite så hon kunde andas bättre men hostan började som bara den igen. Nu har det lugnat ner sig lite och hon ligger i famnen och får mat. Hoppas på att hon får lite sömn efter maten!